četvrtak , 23 марта 2023
Početna / Poljoprivreda / Dodeljeni sertifikati za uspešnu obuku pčelara

Dodeljeni sertifikati za uspešnu obuku pčelara

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković uručio je danas sertifikate učesnicima uspešno završene obuke za pčelare, koja je održana na oglednom dobru Poljoprivrednog fakulteta „Radmilovac” u Leštanima. Obuka za pčelare rezultat je saradnje Grada Beograda i ovog fakulteta, a obučeno je trideset polaznika za pet dana, od čega je tokom jednog dana bila organizovana praktična primena.

Milinko Veličković je izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja ljudi za ovu obuku.

– Narednih godina planiramo da broj polaznika bude veći, kao i da sama obuka duže traje. Proizvodnja meda je ozbiljna privredna grada i važan segment poljoprivrede, a u prilog tome govore i činjenice da u Beogradu ima 70 hiljada registrovanih košnica i tri i po hiljade registrovanih proizvođača meda. Prošle godine proizvedeno je oko 120 tona meda na teritoriji Beograda, što pokazuje da proizvodnja meda nije samo hobi već i ozbiljan posao – istakao je Veličković.

On je podsetio da grad ovu vrstu besplatne obuke organizuje godinama i najavio da 14. novembra počinje besplatna obuka za organsku proizvodnju.

Dr Mića Mladenović, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta, koji je držao obuku, naveo je da su svi polaznici pokazali veliko interesovanje i još veće znanje na izlaznom testu. On je naznačio da su ocene bile veoma dobre, što pokazuje da su svi polaznici ostvarili svoj cilj. Kako je zaključio, polaznici su sada osposobljeni da samostalno vode pčeljnjake i da obezbede solidnu egzistenciju za svoju porodicu.

Grad Beograd je ove godine izdvojio podsticajna sredstva u oblasti pčelarstva i to za nabavku opreme u vrednosti od dvadeset miliona dinara, što je znatno više nego lane, kada je izdvojeno osam miliona dinara.

Preporuka

Vlaška čeka Slavske kolače

Popularna manifestacija „Slavski kolač“, održaće se i ove godine u sali Doma kulture u selu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *