četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Godina uspeha Centra za kulturu i turizam

Godina uspeha Centra za kulturu i turizam

Direktor Centra za kulturu i turizam, Branko Miloradović, rekao da je godina na izmaku bila uspešna za ovu ustanovu, kako na programskom i infrastrukturnom planu tako i u pogledu tehničke opremljenosti.

Miloradović je istakao da je tokom ove godine osim realizacije brojnih programa renovirana velika kvadratura Centra i obavljena najveća obnova tehnike u poslednjih trideset godina.

– Uspeli smo da izvršimo obnovu tehnike najveću u poslednjih trideset godina, od nabavke novih reflektora, digitalizacije bioskopa, reglera za svetlo, do raznih mikrofona i pomagala, a obnovu tehnike ćemo nastaviti i u narednoj godini. Renovirali smo ceo jedan sprat u Centru, uspeli da napravimo nove šminkerice i garderobe što je neophodno za rad naše ustanove. Što se tiče programa, tu smo napravili veliki pomak u ovoj godini. Uveli smo dva nova festivala, „Dionis fest“ i „Valter fest“. Valter fest je postigao ogroman uspeh na nekoliko polja, regionalno smo se povezali sa Sarajevskim filmskim festivalom, a posle prve godinu uspeli smo da uđemo na listu Ministarstva kulture za stalno finansiranje i uspeli smo da Velimira Batu Živojinovića kao brend postavimo tamo gde pripada, u svoje rodno mesto. Trudićemo se da ove festivala u narednoj godini podignemo na viši nivo. Mi u Centru dosta radimo i trudimo se da zaradimo kako bi mogli još dodatnih programa za naše sugrađane da obezbedimo, a to su koncerti, pozorišne predstave, književno tribinski program, izložbe. Dosta nam pomaže to što smo se digitalizovali tako da sad sami biramo filmove, sami određujemo termine i imamo pokriven repertoar tokom celog meseca – rekao je Miloradović.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *