utorak , 16 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Šandor Nađ umetnik i boem

Šandor Nađ umetnik i boem

Kao grom iz vedra neba prostrujala je vest celom fudbalskom Srbijom da je iznenada u 64 godini života preminuo nekadašnji fudbaler Sparataka iz Subotice i Vojvodine, kao i mnogih drugih klubova u zemlji i inostranstvu.
Nađ je bio umetnik i boem. Rođen je u Temerinu 1956. godine. Fudbal je za njega bila zabava, sa velikim uspehom bio je standardni prvotimac jugoslovenskih klubova. Visok i korpulentan sa velikim fudbalskim znanjem priča se da je proveo i šest meseci u Crvenoj zvezdi a nekoliko godina i u inostranstvu.
Po završetku fudalske karijere imao je i posao, a onda je doživeo i porodičnu tragediju, jer je njegova ćerka tragično nastradala. Ubrzo je Nađ krenuo boemskim načinom života. Pre nešto više od 20 godina došao je u okolinu Mladenovca. Stigao je u Veliku Krsnu gde je bio trener prvog tima, kasnije i mlađih selekcije ovog kluba. Nije se Nađ libio da ošiša fudbalski teren, da ga obeleži i sačeka fudbalske sudije kao pravi domaćin. Fudbaleri Velike Krsne su uvek bili uz njega, bili su njegovi veliki drugovi i prijatelji. Osim u Velikoj Krsni bio je trener još Velike Ivanče, Rabrovca i Borca iz Amerića. Bilo je Nađu mnogo teško, nikada se uprkos toj činjenici nije žalio, bio je vedrog duha, pa su ga sva deca obožavala. Nije se žalio ni na zdravstvene probeleme, iako je živeo svo vreme u zgradi na fudbalskom terenu u Velikoj Krsni, godinu dana života proveo je i u Velikoj Ivanči. Poslednjih 20 godina kafana je bila njegov izbor. Odrastao je i umro tu pored terena, gde ga je pronašao Novica Stojanović, inače predsednik FK Velika Krsna. Telo Nađa je odneto na Sudsku medicinu i još uvek se ne zna gde će biti sahranjen, u rodnom kraju ili u Velikoj Krsni. Svi u klubu, ali i u Mladenovcu su potreseni odlaskom Šandora Nađa, prirastao im je za srce.

Preporuka

Torta za 13 rodjendan TCM-a

Danas su u Tržnom Centru u Mladenovcu obeležili 13 godina uspešnog poslovanja. Osim štulaša i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *