četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Nikodijević: Pijace će pomoći malim proizvodjačima da prodaju svoje proizvode

Nikodijević: Pijace će pomoći malim proizvodjačima da prodaju svoje proizvode

Usvojena je nova odluka Republičkog štaba da od danas ne mogu da rade frizerski i saloni lepote, kao ni kladionice i kockarnice. Vanredno stanje iziskuje da se iz dana u dan menjaju mere zaštite, i mi se kao Grad tome prilagođavamo, rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević za TV Prva.

Nikodijević je naglasio da je do juče postojala mogućnost rada objekata sa uslužnom delatnošću, kao i kladionica, ali da po preporuci stručnjaka, a po novim republičkim merama, Beogradksi štab danas potvrđuje ovu odluku.

– Štab će danas Komunalnoj inspekciji naložiti da kontroliše sprovođenje te naredbe Republičkog štaba. Kako vreme bude odmicalo, moguće je da će biti i novih mera kojima ćemo se prilagođavati. Naš posao je da sve odluke koje preporuče stručnjaci, a usvoji i donose Republički štab, sprovedemo u delo. Trudimo se da i pored toga, koliko je moguće, olakšamo i omogućimo Beograđanima normalniji način funkcionisanja u vanrednom stanju – pojasnio je on.

Predsednik Skupštine grada podsetio je da je jedna od mera zaštite i zatvaranje pijaca, te da je u toku pravljenje baze podataka proizvođača poljoprivrednih proizvoda koji su u mogućnosti da svoje proizvode dostavljaju sugrađanima na kućnu adresu.

– Trudićemo se da pomognemo i malim proizvođačima koji decenijama prodaju svoju robu na beogradskim pijacama, ali i građanima da mogu da kupe neke od proizvoda koje su kupovali na pijacama kod svojih prodavaca. Preduzeće „Gradske pijace” donelo je ovu odluku i na svom sajtu će objaviti kontakte svih onih koji su u mogućnosti da vrše dostavu na kućnu adresu, pa će i njima trebati malo vremena da se organizuju, kao i građanima da se naviknu na nastale promene – rekao je Nikodijević i dodao da ovakve situacije, kao što je vanredno stanje, traže nova rešenja, ali i očekivanja da pokažemo solidarnost.

Nikodijević je istakao da se trude da izađu u susret građanima i da se u ovim trenucima što bolje organizuju i olakšaju mogućnosti.

– Ovakvu odluku doneli smo pre nekoliko dana. Nikada ništa slično nismo radili i za nas je ovo novina. Pokušavamo da je razradimo i da stupimo u kontakt sa što više prodavaca i proizvođača sa pijaca, kako bismo videli ko od njih može da vrši dostavu i na kojim delovima teritorije Beograda. U narednih par dana započećemo sa probnim radom. Zato pozivmo građane da budu strpljivi, kako bi prodavci mogli da se prilagode. Ovu situaciju nametnula je i mera zatvaranja restorana koji su se uglavnom preorijentisali na kućnu dostavu, a koja je povećana za 80 odsto – zaključio je predsednik Skupštine grada.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *