subota , 9 децембра 2023
Početna / Vesti / Pomoć u stambenom zbrinjavanju interno raseljenih lica

Pomoć u stambenom zbrinjavanju interno raseljenih lica

Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda raspisao je dva javna poziva za stvaranje ili poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Beograda.

Taj sekretarijat u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije realizuje kupovinu sedam seoskih kuća sa okućnicom, dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju predmetne nepokretnosti i dodelu deset paketa građevinskog materijala za završetak ili adaptaciju stambenog objekta.

– Kada je reč o prvom konkursu, vrednost pomoći koja se dodeljuje po porodičnom domaćinstvu je 1,5 miliona dinara od čega je 1,3 miliona namenjeno za otkup seoske kuće sa okućnicom, a 200.000 dinara za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju te kuće, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Dodala je da se drugi poziv odnosi samo na građevinski materijal i da će biti dodeljeno 10 paketa tog materijala.

– Maksimalna vrednost jednog paketa iznosi 550.000 dinara, a minimalna 200.000 dinara po porodičnom domaćinstvu – precizirala je sekretarka.
Pomoć se odnosi na interno raseljena lica dok su u raseljeništvu, koja imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre objave javnog poziva, i nemaju rešeno stambeno pitanje.

Rok za prijavu na prvi poziv je 31. jul, dok prijave na drugi poziv traju do 21. jula, a sve informacije u vezi sa pozivima mogu se dobiti putem telefona 011/ 33-44-625 i 011/ 330-97-50.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu je u periodu od 2014. do 2019. godine zbrinuo ukupno 227 interno raseljenih i 956 izbegličkih porodica.
Stanisavljević je precizirala da će do kraja 2020. godine biti zbrinuto još najmanje 40 porodica izbeglica i interno raseljenih lica, kroz dodelu paketa građevinskog materijala i otkup seoskih kuća sa okućnicom.

– U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu će i dalje nastaviti da kroz raspisivanje javnih konkursa pruža pomoć i podršku onima kojima je to najpotrebnije – dodala je Stanisavljević.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Turnir u Topoli, rezultati od petka, parovi za subotu

Odigrane su sve utakmice četvrtog takmičarskog dana na turniru u malom fudbalu u Topoli. Rezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *