petak , 26 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Kosmaj spašava fudbalski Sopot

Kosmaj spašava fudbalski Sopot

Istorijski uspeh ostvarili su fudbaleri Kosmaja iz Ralje. Rukovodstvo kluba, stručni štab i igrači, osvajanjem drugog mesta u Prvoj beogradskoj ligi grupa „C“, plasirali su se u Beogradsku zonu. Puleni trenera Siniše Jankovića, u konkurenciji Vinče, Dunavca, Boleča i Zuca, uspeli su da prvi put u istoriji ovog kluba zauzmu mesto među „zonašima“.
– Pred početak prvenstvene trke želeli smo u viši rang – zadovoljan je plasmanom predsednik Goran Gagić. – Ostvarili smo istorijskih rezultat, jer je klub osnovan još 1938. godine. Svi dosadašnji treneri su imali punu podršku, ali je Siniša Janković uveo dosta promena. Igrači su ozbinjno shvatili svoje obaveze. Dobro smo radili i na kraju bili nagrađeni. Mi iz rukovodstva smo preuzeli obavezu da obezbedimo maksimalne uslove, na stručnom štabu i igračima ostalo je da to samo realizuju i na terenu pokažu koliko vrede. Imamo veliku podršku GO Sopot. Zonsko takmičenje za nas predstavlja veliki izazov. Uspeli smo da nam gotovo svi igrači budu iz ovog kraja, pre svega iz Sopota i Mladenovca.
Kvalitet igre, drastično je poboljšan, dolaksom Siniše Jankovića za prvog trenera. Nekada igrač Zvezdare iz superligaških dana, osam godina je nastupao u najelitnijem takmičenju u Sloveniji, bio je još internacionalac u Italiji i Švajcarskoj, pri kraju karijere nastupao je za OFK Mladenovac, gde je bio i pomoćni trener. Janković ima bogato fudbalsko iskustvo, koje sa lakoćom prenosi na svoje pulene.
– Nije bilo lako igračima objasniti da je trening osnovni element igre – iskren je Janković. – Pred početak prvenstva smo se nadali uspehu. Bili smo svesni da nekoliko ekipa iz Grocke pretenduje na viši rang. Igrali smo dobro, u nekim utakmicama nismo imali ni sporstske sreće, bili smo bolji, ali ostali bez bodova. Minula godina nam je bila od koristi, jer imamo iskustvo više. Nastavićemo sa dobrim radom i u Beogradskoj zoni. Svesni smo da je to dosta jača liga. Angažovali smo iskusne Pantića i Lejića, kako bi, na sredini terena dobili na kvalitetu.
– Zona je veliki izazov?
– Ne zabrinjava nas takmičenje u Beogradskoj zoni, veći problem predstavlja činjenica, da će na kraju prvenstva veliki broj ekipa ispasti iz lige, pominje se čak osam. Nemamo vremena za gubljenje. Krenuli smo sa treninzima, biće još jači nego u prošlom prvenstvu. Odigraćemo i prijateljske utakmice, u zavisnosti od epidemiološke situacije. Cenimo sve protivnike, ali nemamo nameru da se predamo. Verujem da imamo kvalitet, jer svi naši igrači imaju dobru fudbalsku školu, samo ih treba usmeriti na pravi put – uveren je Janković.
Kosmaj iz Ralje na neki način spašava fudbalu u Sopotu. Mnogobrojni navijači veruju predsedniku Gagiću i treneru Jankoviću. Prvenstvo je dugo i biće neizvesno, za igrače će to biti dodatni motiv, da pruže svoj maksimum.

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *