četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Drugarstvo donelo titulu

Drugarstvo donelo titulu

U Velikoj Ivanči će se opet igrati kvalitetan fudbal. Momci iz ovog sela nadomak Mladenovca, osvojili su prvo mesto u opštinskoj ligi Mladenovca i sa prvog mesta se plasirali u Prvu beogradsku ligu grupa „C“. FK Ivanča je odlično odigrala minulo nekopletno prvenstvo, pa šampionska titula nije izostala. Ekipu je sa klupe predovido Vlada Arsić, koji je doskora nastupao kao igrač ove ekipe. Arsić je ponosan na svoje pulene.
– Klub je fudbalski mirovao godinu dana – ističe Arsić. – Uspeli smo da nekako skupimo ekipu sa školskog igrališta. Mlada ekipa koja se sastajala u večernjim satima, krenula je bukvalno sama, bez podrške, sa mladom grupom navijača u nameri da klub samo postoji. Samo su Radivojević, Dačić i Stepanović imali fudbalksu školu. Mene su izabrali za trenera. Cilj je bio povratak Ivanče u samo takmičenje, sa jednom garniturom dresova, bez lopti, tako da smo morali da krenemo od nule. Veliku zahvalnost dugujemo i ekipama, koje su nam pomogle kada nam je bilo najteže, papirološki, pre svega Borcu iz Amerića i Slogi iz Granica.
– Dobrim igrama iznenadili ste mnoge?
– Ovo je u poslednjih 15 godina najveći uspeh, Ivanča je opet došla do vrha, iz te generacije, danas imamo samo dva igrač,a tada kao omladinci, sada kao prvotimci-veterani Nenad Milošević i kapiten Dragan Radovanović. Svaki igrač, koji je odigrao i jedan minut, u protekle dve godine, zaslužan je za ovaj uspeh,. Zahvaljujemo se svim ekipama na druženju i prijateljskoj atmosferi. Veliku zahvalnost dugujemo mladoj grupi navijača. Trudićemo se da u višem rangu ostavimo što bolji utisak, uz novog trenera Aleksandra Krivokapića, cilj je opstanak. Sigurno je da nam neće biti lako. Prva beogradska liga je mnogo ozbiljnije takmičenje, od opštinskog nivoa. Moraćemo i treninge da uozbiljimo, kako bi osvajali bodove – uveren je Arsić.
Drugarstvo je Ivanči donelo titulu, za razliku od drugih ekipa, ovde je ono bilo u prvom planu. Navijači, koji su dali veliku podršku, očekuju nastavak dobrih igara, kako bi kraj prvenstva dočekali zadovoljni.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *