petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Radovi u Crkvenoj opštini Koraćica

Radovi u Crkvenoj opštini Koraćica

Da se u Crkvenoj opštini Koraćica nastavlja sa radom i u ovoj godini, vidi se i iz sledećeg priloga. Crkvena opština Koraćica je podnela dokumentaciju za dodelu sredstava na konkursu koji je objavila Uprava za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama pri Ministarstvu pravde. Nakon izlaska na teren direktora Uprave Milete Radojevića sa svojim saradnicima, uz prisustvo i Episkopa šumadijskog Jovana i prepoznavanja crkve Svete Trojice u Koraćici kao jednog izuzetno važnog, kako verskog, tako i kulturnog objekta u koji decenijama ništa nije ulagano, odobrena su sredstva u iznosu od 1.200.000,00 dinara.
Ta sredstva su opredeljena za izgradnju pomoćnog objekta, koji bi sadržao palionicu sveća, prodavnicu, magacin, prostoriju koja bi u dogledno vreme mogla poslužiti za kotlarnicu.
Sveštenik Željko Milić i crkveni odbor su odlučili da se krene težim, ali boljim putem. Namera je da se objekat izgradi uz pomoć koraćičkih majstora i meštana, dobrovoljnim radom, kako bi se ušteđena sredstva preusmerila na sređivanje sale parohijskog doma. Kontaktiran je veći broj koraćičkih građevinskih majstora i na veliko zadovoljstvo, svi su listom izrazili želju da učestvuju sa jednom-dve dnevnice u izgradnji objekta. Ovim putem se pozivaju i ostali meštani koji su raspoloženi da na neki način učestvuju u izgradnji. Biće potrebni i pomoćni radnici, pa ko je zainteresovan može se javiti svešteniku Željku na tel.064 130 97 35 ili u INBOX na profilu Naša Koraćica, kako bi se napravio raspored aktivnosti, da ne bi bilo po onoj narodnoj – mnogo babica, kilava deca. Uz pretpostavku da još uvek ima ljudi koji žele da na bilo koji način pomognu da Koraćica polako postane selo kakvo bi po svim merilima trebalo odavno da bude.
U prethodnih nekoliko dana je stigao veći deo materijala, urađeno je razmeravanje i iskopan je temelj za objekat. U narednih nekoliko dana se planira nalivanje temelja i za početak bi bilo dobro ako se neko javi za pravljenje (vezivanje) armaturnih greda i stubova.

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *