petak , 19 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Šampioni u igri i fer pleju

Šampioni u igri i fer pleju

Novi član Podunavsko-šumadijske zone je ekipa Mladog borca iz Velikog Orašja nadomak Velike Plane. Ekipa koju je predvodio fudbalski stručnjak Srba Nikolić je igrala najbolje i ubedljivo osvojila prvo mesto u Podunavskoj okrkkužnoj ligi, ispred velikog konkurenta Poleta iz Trnovča. Velike obaveze slede ovoj ekipi. Sačuvati kvalitetan igrački kadar i dovesti prava pojačanja uz još veći rad, kako ne bi u novom stepenu takmičenja igrali sporednu ulogu.

  • Zasluženo smo osvojili prvo mesto – ističe mladi predsednik kluba Dušan Blagojević. – U jesenjem delu prvenstva igrali smo dobro, ali i nekoliko utakmica u kojima smo doživeli poraz. U prolećnom delu igra je bila bolja, pa i rezultati nisu izostali. Svi u klubu su zaslužni za ovo šampionsko slavlje. Trener, igrači, rukovodstvo svi su položili ovaj ispit. Svesni smo da je Podunavsko-šumadijska zona ozbiljno takkmičenje. Iz višeg ranga su se vratili Sloga 033 iz Petrovca i Šumadija iz Aranđelovca, fudbalska imena, sa nama je i ekipa Rudara iz Kostolca. Dovešćemo nekoliko kvalitetnih igrača, uz dobar rad i odgovoran trening igraćemo važnu ulogu u ovom stepenu takmičenja. Već smo bili članovi ove lige, tako da dosta ekipa i poznajemo. Ovih dana počinjemo sa pripremama, odigraćemo i dosta pripremnih utakmica, kako bi spremno dočekali novo prvenstvo.

Ekipa iz Velikog Orašja je u minulom prvenstvu odigrala 32 susreta, ostvarili su 24 pobede, tri remija i pet poraza, od kojih, dva u poslednja tri kola. Drugoplasiranom Poletu su „umakli“ za osam bodova. Ostvarili su sjajni neprekidni niz od 12 pobeda i dva remija.Nije Mladi borac bio najbolji samo u pogledu rezultata. Za najboljeg igrača lige proglašen je Igor Mitić. Običaj je da nagradu za fer plej dobije ekipa sa začelja tabele, momci iz Velikog Orašja su pobedili i u fer pleju, jer imaju najmanje žutih i crvenih kartona u ligi. Svi u Mladom borcu jedva čekaju start novog prvenstva, kako bi i u višem rangu imali šta da pokažu

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *