sreda , 24 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Јанковић: Учио сам од најбољег
Slaviša Stojanović i Siniša Janković(desno)

Јанковић: Учио сам од најбољег

Јесењи хит Београдске зоне, екипа Космаја из Раље, улази у завршну фазу припрема. Тренер Синиша Јанковић, баш као и пред почетак првенства, размишља само о опстанку, иако се екипа налази на високом четвртом месту и то испред неколико, фудбалски речено великим имена. Јанковић је и овог пута опрезан,  када је освајање бодова у питању.

  • У прошлогодишњем првенству освојило смо шесто место, што је био највећи успех у историји нашег клуба – задовољан је Јанковић. – На крају тог првенства из наше лиге је испало чак 10 екипа, ми смо били близу врха. Сада је ситуација нешто другачија, из лиге испада две-три екипе, али је она доста изједначенија. То што имамо велики број бодова, не мора да значи да смо сигурни, неколико слабих партија и ето стижу проблеми. Надам се да можемо да остваримо план и сачувамо опстанак, тим пре, јер у неколико пролећних кола, код куће играмо са екипама које се налазе у доњем делу табеле, али то у овом тренутку не мора ништа да значи, јер су неке екипе искористиле прелазни рок,  па су се појачале.
  • Само су три или четири победе до коначног циља?
  •  Освојили смо јесенас 25 бодова, верујем да ће то бити довољно.  Годинама сам као играч увек ишао на победу. Трениралу су ме велики фудбалски стручњаци, како у Србији тако и у иностранству. Велику захвалност за вођење и тренирање екипа дугујем мом тренеру и пријатељу Славиши Стојановићу, који ми је неколико година био тренер у Супер лиги Словеније, тамо сам играо фудбал готово осам година. И дан данас се са Стојановићем чујем и врло често се и видимо, разменимо мишљења. Сјајан човек и одличан фудбалски стручњак, био је и први тренер Црвене звезде – каже  Јанковић.

Јанковић је у Словенији као играч одиграо 165 утакмица, у тамошњој Супер лиги, Приморје(83), Домжале(41), Нафта(41),  иако је био класични везни играч, постигао је 29 голова, наступао је још за Младост Гошу, Звзедару, Емполи, Козенцу, Белинцону, Колубару, Борац Чачак, Ковачевац, Јасенице и на крају за ОФК Младеновац.

У Космају су као и јесенас са припремама почели са малим закашњењем, али су на крају јесени играчки све то надокнадили. Екипу је напустио Димитрије Чокић који је појачао Синђелић и Иван Јовичић, који је нови члан Зуца 2019. Клуб су појачали  Шљивић и Петровић.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *