petak , 19 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Održan Izvršni odbor FS Beograda

Održan Izvršni odbor FS Beograda

U Fudbalskom savezu Beograda održana je 17. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda kojom je predsedavao potpredsednik FS Beograda Goran Spasojević. Na dnevnom redu našlo se 12 tačaka, a u centru pažnje bilo je nekoliko važnih tema.

Pošto je usvojen zapisnik sa prethodnog zasedanja ovog tela na red je došlo razmatranje i usvajanje izveštaja takmičarskih organa i usvajanje konačnih tabela u ligama FSB za takmičarsku sezonu 2021/2022. U ovom delu sednice učestvovali su i komesari za takmičenje Srpske lige – grupa “Beograd” (Velibor Novović), Prve beogradske lige (Željko Petković), Međuopštinske lige i OL Barajevo (Branislav Gašić) i komesar za takmičenje mlađih kateogorija u ligama FSB (Budimir Davidović) koji su obrazložili izveštaje o takmičenju u prolećnoj polusezoni takmičarske 2021/2022. godine. Usvajanjem ovih izveštaja praktično je zaključena minula takmičarska sezona, s obzirom na to da su članovi Izvršnog odbora FSB ovom prilikom usvojili i konačne tabele svih FSB takmičenja.

U nastavku zasedanja usvojeni su i izveštaji o aktivnostima mlađih selekcija FS Beograda koje su se odnosile na učešća na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a između ostalog članovi IO FSB su usvojili izveštaje sa Memorijala “Miljan Miljanić” i “Pera Jocić”, kao i o učešču na Memorijalu “Josip Katalinski – Škija” u Sarajevu i izveštaj o organizaciji i učešću “Trofeja Beograda”.

Niz izveštaja koje su jednoglasno usvojili na ovoj sednici članovi Izvršnog odbora odnosio se na razne aktivnosti u prolećnoj polusezoni. Tako su još usvojeni i izveštaji o aktivnostima mlađih ženskih selekcija FS Beograda (u-15 i U-13) koje su učestvovale na selektivnim turnirima regiona FS Srbije u SC FSS u Staroj Pazovi. Takođe, usvojeni su izveštaji koji su se odnosili na aktivnosti Amaterske reprezentacije FS Beograda koja je svoj povratak posle pauze izazvane zbog epidemije virusa Kovid 19 obeležila tradicionalnom utakmicom sa odgovarajućom selekcijom MNZ Ljubljana u SC FSB na Adi Ciganliji i uspehom na Kvalifikacionom turniru regiona FSS za UEFA Regionalni kup koji je održan na Zlatiboru i na kome su Beograđani osvojili prvo mesto i pravo da predstavljaju FS Srbije na evropskim kvalifikacijama u Hrvatskoj seledeće jeseni.

Zatim su usvojeni izveštaji o aktivnostima trenerske organizacije koji su se odnosili na realizaciju edukacija za UEFA “B” i UEFA “C” licencu. Donošenje Propozicija za takmičenje u ligama mlađih kategorija FS Beograda je odloženo za sledeću sednicu Izvršnog odbora FSB, dok je doneto i nekoliko odluka kojima se u neku ruku otvara naredna takmičarska sezona 2022/2023. Tako je doneta odluka o sastavu seniorskih liga FSB u predstojećoj takmičarskoj sezoni kao i odluka o usvajanju predloga Kalendara za takmičenje u sezoni 2022/2023, pa će tako prvo kolo u Srpskoj ligi – grupa “Beograd” i Zonskoj ligi Beograda početi za vikend 13. i 14. avgusta 2022. godine, dok će takmičenje u okviru Prve beogrdske lige startovati sedam dana kasnije, odnosno za vikend 20. i 21. avgusta 2022. godine. Što se tiče Međuopštinske lige i Opštinske lige Barajevo početak takmičenja zavisiće od broja prijavljenih klubova (rok za prijave je 5. jul 2022. godine). Kalendar seniora pogledajte. Usvojen je i Kalendar za takmičenje u ligama mlađih kategorija FSB za predstojeću takmičarsku sezonu.

Takođe, doneta je i odluka o utvrđivanju cenovnika za korišćenje fudbalskog kompleksa-lokacije u SC FSB na Adi Ciganliji, a Izvršni odbor FS Beograda, s obzirom da 24. juna 2022. godine počinje Letnji prelazni rok, doneo je i odluku o suspenziji klubova koji nisu izmirili dospele obaveze prema FSB.

Na kraju zasedanja Izvršni odbor FS Beograda je usvojio Poslovnik o radu Komisije FSB za rešavanje sporova i sastav te i Komisije FSB za žalbe. U članstvo Fudbalskog saveza Beograda primljena su i tri nova kluba i to “Borac 1923” iz Progara, AF “Pobeda” i SUF “Kelti”.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *