subota , 4 маја 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Najbolji domaći filmovi u Sopotu

Najbolji domaći filmovi u Sopotu

Šumadijski region će u narednim danima imati mogućnost posete Sopotu. U pitanju je tradicionalni Filmski festival koji u svom repertoaru ima najbolje domaće filmove.

Ovogodišnji, 46. po redu, Sofest počinje sutra pod sloganom „Skupljanje (ne)razvejanog perja”, čime se odaje počast Aleksandru Saši Petroviću i njegovom delu „Skupljači perja”, jednom od najznačajnijih filmova jugoslovenske kinematografije.

Takmičarski deo festivala započeće u 21 sat projekcijom filma „Zona Zamfirova”, 2. deo. Do 8. jula, kada se festival završava, publika će imati prilike da pogleda 24 filma, od kojih se 19 nalazi u konkurenciji za nagrade koje će biti dodeljene na svečanom zatvaranju.

Prvi festivalski događaj biće otvaranje izložbe fotografija, plakata i dokumenata „50 godina Skupljača perja”. Centralnim ulicama Sopota na fijakerima će prodefilovati autori i glumci filmova u kojima će publika uživati narednih pet dana, posle čega će uslediti nastup KUD-a „Kosmaj” iz Sopota, kao i veličanstveni vatromet. Posebna atrakcija biće nastup legendarnog benda „Ođila”, koji decenijama neguje autentičnu romsku muziku.

Preporuka

Veliki ispit za Milutinac

Kako lepo izgleda prolećna tabele Prve lige Srbije za žene. Dame iz Topole, ekipa Karadjordja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *