subota , 4 маја 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Apel vozačima uoči početka nove školske godine

Apel vozačima uoči početka nove školske godine

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović obišli su danas sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem Osnovnu školu „Nikola Tesla” u Rakovici, gde su sa direktorom, profesorima i školskim policajcima razgovarali o bezbednosti dece u saobraćaju uoči sutrašnjeg početka nove školske godine.

Stefanović je upozorio vozače da sutra počinje nova školska godina i pozvao ih na veću odgovornost u zoni škola.

– Naš zadatak je da nijedno dete ne strada u saobraćaju. Pružamo punu podršku direktorima škola u podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, a naš posao je da im obezbedimo sigurnost – rekao je Stefanović i najavio pojačane policijske patrole u blizini svih škola.

On je obišao i ulice oko ove škole u kojima su postavljeni „ležeći policajci”, obeleženi pešački prelazi, postavljena nova horizontalna signalizacija i stubovi kojima se sprečava parkiranje u zoni škole.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević poručila je da u svetu svakog četvrtog minuta pogine jedno dete u saobraćaju i istakla da ove brojke govore da je bezbednost dece u saobraćaju globalni izazov.

Ona je istakla da će i ove godine Agencija svim prvacima obezbediti knjigu „Pažljivko”, zbirku pravila u saobraćaju kako bi se bezbednost dece u saobraćaju povećala.

U OŠ „Nikola Tesla”, koju pohađa više od 1.300 đaka, sutra će krenuti 206 prvaka. U prethodne dve godine Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložio je više od šest miliona dinara u ovu školu, za sanaciju krova i mokrih čvorova, dok je ukupno u oko 90 škola uloženo oko 100 miliona dinara tokom leta.

U beogradske osnovne škole 1. septembra će u đačke klupe sesti 17.148 prvaka, 633 više nego prošle godine, kada ih je bilo 16.515.

Preporuka

Veliki ispit za Milutinac

Kako lepo izgleda prolećna tabele Prve lige Srbije za žene. Dame iz Topole, ekipa Karadjordja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *