sreda , 1 маја 2024
Početna / Ostalo / Lov, ribolov i nautika na sajmu

Lov, ribolov i nautika na sajmu

U okviru 39. Međunarodnog sajma nautike, lova i ribolova, koji se održava od 9. do 12. marta, biće prikazana i izložba „Na palubi broda…na obali reke”, koju je realizovalo Javno preduzeće „Beogradska tvrđava”.

Posetioci sajma biće u prilici da se upoznaju sa značajem Dunava kao trgovačkog i turističkog puta, nekadašnjim izgledom naselja uz Dunav, načinom života stanovništva dunavskih regija, kao i sa tadašnjim turističkim rutama, brodovima i reklamnim materijalom.

Na 24 panoa biće prikazani vodiči po Dunavu namenjeni putnicima koje je objavljivalo Dunavsko parobrodsko društvo od sredine tridesetih godina 19. veka. U vodičima koji su, sa kratkim prekidima, izdavani do Drugog svetskog rata, opisana su putovanja rekom, uz tekstove o naseljima na obalama, prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim spomenicima. Izložba je upotpunjena geografskim kartama, slikama brodova koji su saobraćali od 1829. do 1914. godine, redovima plovidbe, plakatima društva, oglasima štampanim po novinama i jelovnicima sa brodova.

Izložba je prvi put prikazana u okviru „Dana evropske baštine” u septembru 2016. godine, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu.

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *