petak , 26 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Dani Beograda u Moskvi

Dani Beograda u Moskvi

Delegacija Beograda, koju predvodi pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, boravi u radnoj poseti Moskvi pred otvaranje manifestacije Dani Beograda, koja se u maju održava u ruskoj prestonici. U delegaciji su v.d. sekretara za informisanje Mirjana Pavičić, v.d. sekretara za kulturu Ivona Jevtić i v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i korodinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i predstavnici Turističke organizacije Beograda i Privredne komore Beograda.

Članovi delegacije održali su niz sasatanaka kako bi organizacija predstojećih Dana Beograda u Moskvi protekla što uspešnije, uz obilazak predloženih lokacija na kojima će biti predstavljen duh Beograda.

Prema rečima Borka Milosavljevića, Dani Beograda u Moskvi su jedan od najznačajnijih međunarodnih događaja koje će Grad Beograd organizovati tokom ove godine.

– Cilj je da se dobri bilateralni odnosi dalje prodube, i to kroz tri ključna stuba naše saradnje. Zato ćemo 25. maja, kada će i biti prvi dan naše manifestacije, otvoriti veliki biznis forum, gde će najveći i najpoznatiji srpski privrednici direktno razgovarati sa svojim ruskim kolegama sa željom da naprave konkretne poslovne aranžmane. Uloga i cilj ovog biznis foruma je da zaista imamo konkretne i dobre ekonomske odnose i dobru saradnju i da se mogućnost slobodnog izvoza i bescarinskog odnosa u najboljoj meri iskoristi u protoku naše robe na rusko tržište, ali i privlačenje ruskih investicija u oblasti slobodnih zona, prezentacijom naših najznačajnijih infrastrukturnih projekata, a ono što nam je posebno bitno jeste da se prave određeni vidovi kooperacija između ruskih i srpskih privrednika – istakao je Milosavljević.

On je dodao da su im ruski sagovornici obećali da će se potruditi da najznačajniji ruske kompanije prisustvuju ovom forumu.

– Drugi dan u okviru naše manifestacije treba da bude dan kulture i zato smo predvideli da promo-lice bude naš glumac koji je popularan i u Rusiji, Miloš Biković. Pored njega, imaćemo i spektakularan koncert Gorana Bregovića, za koji već u ovom momentu vlada ogromno interesovanje, a tu će biti i reditelj Emir Kusturica, koji će predstaviti svoje filmove – najavio je pomoćnik gradonačelnika.

Treći dan manifestacije će biti dan sporta, kada će biti odigrani teniski meč i košarkaška utakmica, sve sa ciljem da tri ključna stuba naše saradnje dobiju na popularizaciji.
Pored toga, kako je najavio, u poznatoj pešačkoj zoni u centru Moskve biće smešten i Beogradski kutak, koji će sva tri dana od ujutro do uveče biti mesto gde će se, uz prisustvo turističkih organizacija Beograda i Srbije, odigravati kulturno-umetnički program, a tu će biti i muzičari koji će preneti duh Skadarlije, beogradske boemske četvrti.

– Želja nam je da se što više Moskovljana upozna sa Beogradom i da se od 25. do 27. maja u Moskvi živi stilom Beograda – istakao je Milosavljević dodavši da će Grad Beograd svakako dati sve od sebe da glavni grad Srbije predstavi na pravi način.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *