nedelja , 28 маја 2023
Početna / Vesti / Sto miliona za uredjivanje škola

Sto miliona za uredjivanje škola

Beogradske škole spremno dočekuju novu školsku godinu, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Letnje mesece smo iskoristili radno, za ulaganja gde je to bilo neophodno i za to smo odvojili oko sto miliona dinara, ne računajući školu u Begaljici. Sada se letnji prioriteti lagano privode kraju, ali nastavljamo sa ulaganjima dok god ne budemo zadovoljni uslovima za rad i učenje u svim školama u Beogradu – rekao je Gak gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi.

On je istakao da je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu odobrio sve opravdane i potpune zahteve škola, kojih je bilo oko 90. Najčešće su se odnosili na nabavku računara i druge neophodne opreme, sanaciju fasada, toaleta, kupovinu video-nadzora, stolarije, nameštaja i drugo.

Gak je istakao da je najvažniji i najveći projekat sanacije za ovu godinu Osnovna  škola „Ivo Lola Ribar” u Begaljici, gde je u toku velika sanacija nakon požara i gde će se po završetku radova vratiti 250 đaka ove škole. Do početka školske godine biće završeni radovi i na školama „Pavle Savić” u Mirijevu, koja se nadograđuje,  i „Aca Milosavljević” u Rušnju, koja se rekonstruiše.

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu istakao je da će u beogradske osnovne škole u septembru u đačke klupe sesti 633 prvaka više nego prošle godine budući da je upisano 17.148 prvaka. Od ukupno 167 škola u 96 će u klupe sesti više prvaka, u 62 je upisano manje novih školaraca, dok je u devet škola broj ovogodišnjih polaznika isti kao prošle godine.

U ovoj školskoj godini najviše prvaka imaju opštine Novi Beograd (2.259), Zemun (1.798) i Palilula (1.780).

Preporuka

Najnoviji modeli traktora i poljomehanizacije na Sajmu poljoprivrede(video)

Posetili smo Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, Jubilarni 90-ti predstavio je najnovije modele traktora i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *