petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Atarski putevi u prioritetu
?

Atarski putevi u prioritetu

Opština Topola će u narednih mesec dana, pored predstojeće obrade postojećeg kolovoza i nanošenja asfaltnog sloja na lokalnim putevima, akcenat u izradi putne infrastrukture staviti na izgradnju oko 12 kilometara atarskih puteva. Radovi podrazumevaju kompletno proširenje kolovoza, nasipanje kamenim agregatom i valjanje, uz obaveznu izradu kanala za odvodnjavanje.
Investicija radova na atarskim putevima vredna je oko 11 miliona dinara. Javno komunalno stambeno preduzeće Topola koje je kvalifikovano i osposobljeno za izgradnju makadamskih puteva, završilo je već pravac Zagorica-Rajkovac preko Gaja. Završeno je i nasipanje puta u Mitrovčiću, na potezu Debljak, a trenutno u izgradnji je put za Karađorđevu česmu u Belosavcima. Za njih je već utrošeno oko 5 miliona dinara.
Atarski putevi će se raditi u Mesnim zajednicama: Vinča – potez Veliko polje-Trmčak, Vojkovci – Tablica-lovački dom, Trnava-Vitlina – Rakičevićki izvor-Vasiljević kraj, Junkovac – put za Trešnjevac, Žabari – Momanje, Kloka – Arsenijevići-Arsići, Ovsište – put za Garine, Svetlić – Stabline-Miloševići, Lipovac – Lovački dom-Karaula, LJubeselo – put Orla.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *