subota , 28 јануара 2023
Najnovije vesti
Početna / Vesti / Beograd obnavlja kompletnu Adu

Beograd obnavlja kompletnu Adu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je JP „Ada Ciganlija” i tom prilikom najavio da će Grad Beograd u naredne dve do tri godine uraditi kompletnu rekonstrukciju asfalta na svim sportskim terenima na ovom beogradskom izletištu.

Mali je istakao da je Ada Ciganlija pravo blago građana Beograda, kao i da se godišnje brojke posetilaca mere u milionima. Osim građana Beograda, naveo je gradonačelnik,  dolaze i turisti, a naša želja je da ovaj deo grada, koji se nalazi na svega tri kilometra od centra, svake godine bude još lepši, čistiji i bogatiji sadržajima.

– Mnogo toga se promenilo u JP „Ada Ciganlija” u odnosu na pre nekoliko godina. Ovo preduzeće je 2013. napravilo gubitak od četiri miliona dinara, što je zaista teško razumeti kada se u obzir uzmu svi potencijali koje ima. Ipak, situacija se promenila, pa je tokom 2015. i 2016. godine JP „Ada Ciganlija” poslovalo pozitivno, na čemu sam posebno zahvalan rukovodstvu preduzeća. Čestitam im i zahvaljujem što se na Adi već šestu godinu zaredom vijori plava zastava, dokaz da su voda,  i obala čisti i bezbedni za kupanje – rekao je Mali.

On je dodao da je rukovodstvo JP „Ada Ciganlija” veoma aktivno, da stalno postoje nove inicijative i ideje, poput nedavno rekonstruisane teretane na otvorenom.

– Na sve to bi trebalo dodati desetak projekata vezanih za rekreaciju i sportske aktivnosti koji će u poslovanje ovog preduzeća biti implementirani naredne godine. Želimo da građani Beograda što više vremena provode na Adi Ciganliji i generalno u prirodi. Grad Beograd podržava sve inicijative koje promovišu zdrave stilove života – naglasio je gradonačelnik.

Takođe želim, istakao je Mali, da zahvalim zaposlenima sa kojima sam danas razgovarao, jer su njihova pitanja bila vezana, između ostalog, za budućnost preduzeća.

– Naravno da ih je interesovao sopstveni status, ali najviše pitanja pored toga bilo je usmereno na to šta mogu da urade da ponuda JP „Ada Ciganlija” bude bolja i veća. Čitav komunalni sistem grada Beograda funkcioniše „kao jedan” i svi se bore za veći kvalitet života sugrađana. Ovo bi trebalo da je deveto javno komunalno preduzeće koje sam obišao i nastaviću dalje jer želim da svaki radnik komunalnog sistema Beograda ima priliku da razgovara sa mnom. Ada se menja, svake godine igrališta su kvalitetnija i lepša, ima dosta sadržaja, ali sve to može da bude još bolje. Želimo još više aktivnosti, promociju takozvanih „malih” sportova jer želimo da svako ko se bavi nekim sportom na Adi, ima osnovne uslove za trening ili rekreaciju – poručio je Mali.

Vasilije Cvijanović je u ime sindikalne organizacije JP „Ada Ciganlija” zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku na, kako je rekao, dosadašnjoj pomoći i aktivnom učešću sindikalaca i uprave Beograda u izradi novog kolektivnog ugovora.

Događaju je prisustvovao i direktor JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić.

Preporuka

Svetosavska akademija u Mladenovcu

U organizaciji GO Mladenovac, večeras je u Centru za kulturu i turizam, održana Svetosavska akademija, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *