petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Čep za hendikep obezbedio hidrauličnu dizalicu

Čep za hendikep obezbedio hidrauličnu dizalicu

Zahvaljujući brojnim ustanovama i javnim preduzećima koja su podržala humanitarnu akciju „Čep za hendikep“ mladenovački Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju dobio je ortopedsko pomagalo hidrauličnu dizalicu.

Dobijeno pomagalo koristiće se u boravku za prenošenje teško pokretnih i nepokretnih korisnika iz kreveta u kolica čime se smanjuje broj angažovanog osoblja ili članova porodice kod podizanja teških osoba. Takođe, dizalica je dizajnirana tako da maksimalno smanji
mogućnost ortopedskih povreda koje mogu nastati usled podizanja korisnika.

Na inicijativu članova Veća, Suzane Vasić i Gordana Dimitrijević Bjeličić, gradska opština Mladenovac pokrenula je humanitarnu akciju „Čep za hendikep“ kojoj su se priključila javna preduzeća i ustanove. Nosilac aktivnosti bio je Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju, a prema rečima rukovodioca boravka Snežane Živanić, akcija se nastavlja i svi koji žele da se priključe ovoj humanitarnoj akciji mogu se obratiti Dnevnom boravku koji je potpisao protokol o saradnji sa Udruženjem „Čep za hendikep“.

Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Banata (OSI) pokrenulo je akciju „Čep za hendikep“ sa ciljem da pokaže da se humanost može ispoljiti bez i jednog doniranog dinara i idejom razvijanja društvene svesti o značaju reciklaže koja, u ovom slučaju, može doprineti boljem i lakšem životu onih koji se bore sa problemima i izazovima hendikepa i invaliditeta. Akcija podrazumeva prikupljanje svih vrsta plastičnih čepova, koji se recikliraju kao tvrda plastika, kako bi se sredstvima prikupljenim reciklažnom obezbedila nabavka invalidskih kolica, hodalica, štaka, ali i drugih pomagala koja ljudima uskraćenim za slobodno i nesmetano kretanje u velikoj meri olakšavaju život.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *