četvrtak , 30 марта 2023
Najnovije vesti
Početna / Vesti / Deca su uvek prioritet u gradu Beogradu

Deca su uvek prioritet u gradu Beogradu

 

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak čestitao je danas najmlađim Beograđanima Međunarodni dan deteta.

On je rekao da na današnji dan čitav svet već 68 godina govori o pravima deteta, ali da je od toga mnogo važnije šta svaka lokalna zajednica konkretno čini za svoju decu.

– U Beogradu ovaj dan dočekujemo sa istorijskim brojem dece obuhvaćene predškolskim obrazovanjem, sa započetim investicionim talasom u beogradskim školama, koji se nastavlja i ove godine, sa kapitalnim budžetom za škole od 890 miliona dinara – rekao je Gak.

Grad Beograd nastoji da svoj deci obezbedi dobre uslove u vrtićima i školama, da stvori teren za nesmetano ostvarivanje jednog od najvažnijih prava deteta, prava na obrazovanje.

Cilj Grada Beograda je da osim obaveznog osnovnog obrazovanja, sva deca steknu i predškolsko obrazovanje i svi napori Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu su usmereni ka tome.

– Danas je saradnjom sa privatnim vrtićima obuhvaćeno ovim obrazovanjem više od 72.000 dece, što je rast broja dece za oko 25.000 u odnosu na samo pre pet godina – rekao je Gak.

On je poručio da je svaki 1. jun veliki podsetnik Beogradu, ali i celom svetu o tome da deca moraju biti prioritet svakog društva.

Preporuka

Bedem pod Kosmajem

Talentovani štoper OFK Mladenovca, Jovan Životić(18), zauzeo je ovog proleća standardno mesto u prvom timu. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *