nedelja , 3 децембра 2023
Početna / Vesti / U Mladenovcu bez dece ulice
bdr

U Mladenovcu bez dece ulice

 

Postupajući po nalogu Ministarstva, Gradski centar za socijalni rad, odeljenje u Mladenovcu organizovao je sastanak kojem su prisustvovali ispred Policijske uprave u Mladenovcu Đorđe Burdelj, načelnik, Sanja Bošnjaković, policijski službenik, ispred gradske opštine Mladenovac Suzana Vasić, član Veća i ispred Gradskog centra za socijalni rad, odeljenja u Mladenovcu Gorjana Grčić, rukovodilac, Ljilja Maksimović i Kasija Ilić, rukovodioci službi.

Sastanak je održan sa ciljem inteziviranja aktivnosti sistema socijalne zaštite u reagovanju na pojavu „dece ulice“, odnosno nasilja i zloupotrebe dece koja „žive i rade na ulici“ i bave se prosjačenjem, pranjem vetrobranskih stakala, skupljanjem sekundarnih sirovina iz kontejnera za odnošenje otpada, prodajom cveća u kasnim satima i dr.

Utvrđeno je da u opštini Mladenovac do sada nije zabeležena organizovana pojava „dece ulice, koja žive i rade na ulici“.

U cilju brže razmene podataka i blagovremenog delovanja na pojavu „dece ulice“, učesnici sastanka su definisali korake u postupanju, odredili lica za kontakte ispred nadležnih institucija i locirali moguće kritične tačke, odnosno lokacije na kojima postoji bojazan za pojavu „dece ulice“.

Takođe je dogovoreno da terenske kontrole policije ukoliko primete pojavu „dece ulice“ odmah obaveste predstavnike institcija radi njihovog zbrinjavanja i pokretanja postupka u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Preporuka

Turnir u Topoli, raspored za ponedeljak

U ponedeljak počinje turnir u malom fudbalu u Topoli, u sali OŠ Karadjordje. Raspored za …

Jedan komentar

  1. Pa „deca ulice“ sede u opstini i opstinskim sluzbama 🙂 Ko ce njih da zbrine?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *