petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Dve senzorne sobe za decu sa autizmom

Dve senzorne sobe za decu sa autizmom

 

Zahvaljujući donatorima obezbeđena su sredstva za uređenje dve senzorne sobe namenjene deci sa autizmom u Dnevnom boravku za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Prema rečima Snežane Živanić, rukovodioca Dnevnog boravka, sobe će za dvadeset dana biti kompletno opremljene za prijem dece. Ona je pozvala decu i nastavnike iz osnovnih škola da pomognu oslikavanje soba.

– Na stručnom veću smo rešili, pošto imamo veliku grupu dece sa autizmom, da im obezbedimo poseban prostor, koliko možemo s obzirom na tehničke uslove. Dobili smo 22 kvadrata korisnog prostora na mestu gde je nekada bila staklena bašta. Sada sledi uređenje ekstrijera. Zamolila bih za pomoć nastavnike likovnog i osnovce da pomognu svojim drugarima koji su različiti. Mislim da time kao sredina povećavamo toleranciju različitosti i da je to pravi sociološki iskorak napred. Kada imamo empatiju i razumevanje za drugačije, onda je to divno, oplemenjuje sredinu i smanjuje agresivnost. Treba da se oslikaju zidovi, a naša želja kao ustanove je da participiraji njihovi drugari koji nemaju probleme, odnosno deca iz opšte populacije.

altTo će biti jedna divna sredina, s obzirom da su preosetljivi, smeta im škripa vrata, zvuk telefona, ne možete da verujete koliko. NJima treba jedan potpuno emocionalno zaštićen svet gde će slušati samo ono što je njima prijatno. Moram da se zahvalim svim sponzorima i donatorima. Održan je humanitarni koncert Asima Sarvana i najviše karti su kupila preduzeća „Makovica“, Mlekara „Granice“, Keramika „Nama“ i Atelje „Đukić“. Ono što je nedostajalo smo takođe dobili iz donacije ali je donator želeo da ostane anoniman – rekla je Živanićeva.

Vesna Nešić iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, pozvala je svu decu da učestvuju u sportskoj manifestaciji pod nazivom „Sport za sve“ održava 17. oktobra u Sportskom centru, od 10,00 do 14,00 sati. Ona je rekla da sva deca imaju pravo na bavljenje sportom i da invaliditet nije nikakva prepreka za sportske aktivnosti imajući u vidi kakve rezultate postižu srpski paraolimpijci.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *