petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Saopštenje organizacije protesta #1od5miliona

Saopštenje organizacije protesta #1od5miliona

 

САОПШТЕЊЕ организације протеста #1од5милиона МЛАДЕНОВАЦ
Након два успешна протеста у којима су грађани јасно показали да су незадовољни радом и потезима власти на свим нивоима, а поводом таблоидних покушаја да се јединствени и удружени протест грађана Младеновца унизи тако што се лажно приписује појединим локалним политичким актерима – имамо обавезу да се јавности обратимо отвореним писмом у коме ћемо јасно исказати сопствени став, али засигурно и став огромне већине грађана који на протесте долазе. Евидентно је да владајућа коалиција покушава да протест ослаби – нећемо им то дозволити и нећемо да ћутимо!
Овим обраћањем јавности желимо да се одредимо према стварима и идејама у будућности, сачувамо и развијемо енергију коју су протести донели – а тако ће бити само и једино ако су ствари кристално јасне. Након два састанка отвореног парламента грађана Младеновца, на који су били позвани сви незадовољни грађани и организације, одлучено је о детаљима јединственог протеста и организационом одбору из реда грађана. Обавезали смо се на то да правимо ЗАЈЕДНИЧКИ протест на који су добродошли сви који сматрају да они који тренутно држе полуге власти и моћи треба да оду – и у томе смо сложни. Али не желимо да стварамо простор и будемо параван за било чије партикуларне амбиције и интересе, нити да се протест извргне у било чији митинг – стога на све незадовољне грађане, савезе, странке, покрете и организације гледамо једнако и нудимо им да допринесу нашој заједничкој борби. А неопходно је да наставимо ЗАЈЕДНО и да на састанцима Отвореног парламента грађана, локалном полигону непосредне демократије, у коме свако има право на јаван и јасан став, аргументован предлог и идеју – наставимо конструктивну сарадњу у потрази за најбољим решењима за нашу заједницу. Одбацивањем и занемаривањем сарадње и заједничке борбе СВИХ незадовољних појединаца и организација – наставило би се тврдоглаво опозиционо статирање које траје годинама, а владајућа гарнитура биће сигурна на својим местима још дуго. Претпостављамо да то нико рационалан и добронамеран не жели – због тога тражимо прецизно одређивање појединаца и организација у намери да широј јавности ствари буду у потпуности разумљиве. Како бисмо спречили игре и калкулације у будућности, у старту ЈАСНО ОДБАЦУЈЕМО могућност да личности које су већ обављале извршну власт у ГО Младеновац, биле на руководећим позицијама у јавним предузећима и јавним установама – „сутра“ потенцијално буду наши заједнички кандидати за руководеће позиције у извршној власти. Поштујемо сваки опозициони став и жељу да се допринесе промена ове и овакве власти и позивамо СВЕ на Отворени парламент грађана, као и на протесте, али уколико не желимо да СНС коришћењем спин механизама влада годинама – договор око кључних ствари, логично и несебично одступање су НЕОПХОДНИ.
До стварања коначног решења и до СТВАРНИХ промена остаје нам да се из петка у петак боримо за наше захтеве – јер је стварање критичне масе дуготрајан и тежак процес у коме морамо да истрајемо! НАРОД ИМА МОЋ, НЕМА ОДСТУПАЊА! ВИДИМО СЕ!

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *