petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / Dezinfekcija 220 hiljada ulaza u Beogradu

Dezinfekcija 220 hiljada ulaza u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je dezinfekciju 220 hiljada ulaza u zgrade na teritoriji grada Beograda i naveo da će dezinficijense distribuirati opštinski štabovi.

Gradski krizni štab je doneo instrukcije i naredbe opštinama po tom pitanju, dodao je on.

„Biće raspoređena 22 velika tanka u Beogradu. Dali smo naredbu opštinskim štabovima da obezbede distribuciju dezinficijenasa skupštinama stanara”, kazao je gradonačelnik, gostujući u programu RTS.

On je naveo da će se u posao uključiti i preduzeća koja se bave dezinfekcijom i poslovima deratizacije i dezinsekcije, a koja će angažovati opštine, dok će udeo u svemu imati i Zavod za biocide.

„Želimo da sa sve tri strane doprinesemo čišćenju zgrada. To neće koštati stanare ništa”, naveo je Radojičić, prenosi Tanjug.

On je rekao da je na sednici kriznog štaba Beograda bilo reči o tome da je potrebno učiniti da na javnim okupljalištima, poput Košutnjaka, Ade Ciganlije i Hipodroma bude manje ljudi te kazao da će ulogu u tome imati policija i komunalna milicija.

Kada je u pitanju isporuka zaštitne opreme, on je rekao da će sve opštine imati neophodna zaštitna sredstva.

„Načelnica uprave opštine Novi Beograd preuzela je zaštitna sredstva, a takođe i predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać. Svi imaju isti tretman i važno je da Beograđanima zajedno pružimo podršku”, zaključio je Radojičić.

1

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *