petak , 26 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Fijasko na Seltersu

Fijasko na Seltersu

OFK Mladenovac ispao iz Srpske lige


Mladenovčani su iz Srpske lige Beograd ispali kao iz lifta. U jesenjem delu sezone nisu imali sreće, u prolećnom delu ni znanja, pa je ovo očekivani epilog. Prošle jeseni ekipa sa Seltersa je krenula ambiciozno, u odbrani igrali čvrsto, u napadu teško stizali do gola, ali su osvojili obećavajući broj bodova, ukupno 20. U mnogim utakmicama nisu imali dovoljno sportske sreće, jer su u čak osam mečeva doživeli poraze od 0:1. Ove golove su uglavnom primali u poslednjim trenucima ili iz penala, pa se očekivalo da u prolećnom delu imaju više sreće. Dali su 15, a primili samo 19 golova i po toj statistici su bili četvrti u ligi.
Zimska pauza je, umesto da bude iskorišćena na pravi način, doživela totalni fijasko. Iz kluba su otišli: Miletić, Ilić, Rajković, Milovanović, Nikolić i Pantelić. Stigla su „pojačanja“ u poslednjim trenucima pred kraj prelaznog roka. Sa ove distance, svi novopridošli su bili potpuni promašaj. U pripremnim utakmicama teže povrede su doživeli štoper Krstić i vezista Milić, tako da, ne samo da nije bilo dovoljno kvaliteta, već i brojnost igrača. Da na kraju prvenstva, u tim nije uključeno nekoliko perspektivnih kadeta, OFK Mladenovac ne bi imao ni za 11 startnih. Na omladince nije moglo da se računa, jer su oni u Drugoj ligi Beograda, zauzeli poslednje mesto, u dva meča su primili čak 23 gola, fudbalski rečeno promašili su sport.
Ovog proleća ekipa je osvojila deset bodova, duplo manje nego jesenas. Opet nisu igrači podno Kosmaja imali sreće, ovog puta ni znanja. Neverovatna je činjenica, da su za više od 20 primljenih golova sami bili „asistenti“. Krivicu za ove rezultate svakako snose i treneri, prvo Miloš Višnjić a kasnije i Zoran Nikolić, ali je njihova krivica najmanje, jer su igrači koji misle da mogu da igraju i viši rang, pravili katastrofalne greške na svojoj polovini, zbog čega su se protivnici stalno radovali, jer su šanse dobijali kao na tacni.

OPŠTINARI ČEKAJU OSTAVKE


U opštini Mladenovac, oni koji su zaduženi za sport, očekuju da predsednik kluba Zoran Stevanović i sekretar Aleksandar Mitrović, podnesu ostavke, kao moralni čin, jer je ekipa ispala iz Srpske lige Beograd. Veliko nezadovoljstvo na društvenim mrežama ima i među ljubiteljima fudbala podno Kosmaja. Zonska liga će u narednom prvenstvu biti paklena, sa ovim timom ispašće se opet.,

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *