ponedeljak , 29 априла 2024
Početna / Privreda / Bespovratna sredstva za samozapošljavanje
Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković

Bespovratna sredstva za samozapošljavanje

Grad Beograd, u saradnji sa Naučno-tehnoškim parkom Beograd, raspisao je danas Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja. Pravo na dodelu sredstava imaju nezaposlena lica koja imaju stečeno visoko obrazovanje, inovativnu biznis ideju i da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda.

Kako je precizirao gradski sekretar za privredu Milinko Veličković, ovaj program se sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje grada Beograda za 2017. godinu, koji ima za cilj jačanje kapaciteta poslovne infrastrukture u oblasti IT industrije.

– Predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja za pokriće troškova infrastukturnih i stručnih usluga u Naučno-tehnološkom parku Beograd u prvoj godini poslovanja. U to spadaju kancelarijski poslovni prostor i administrativne i stručne usluge i ostale relevantne usluge u zavisnosti od stepena razvoja biznis ideje, a u cilju podrške samozapošljavanju nezaposlenih lica, razvoja novih inovativnih i visokotehloških proizvoda, usluga i procesa, stvaranja novih tehnoloških preduzeća, povećanja konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove – naveo je Veličković.

Javni konkurs je otvoren do 1. novembra. Javni konkurs sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu grada Beograda www.beograd.rs  (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *