ponedeljak , 29 априла 2024
Početna / Vesti / Kovačevac stigao do Mladenovca

Kovačevac stigao do Mladenovca

Na inicijativu meštana Kovačevca i gradske opštine Mladenovac, Saobraćajno preduzeće „Lasta“ uvelo je novu Gradsku liniju 6 koja će saobraćati na svakih sat vremena između Kovačevca i Mladenovca.

Autobus na ovoj liniji polaziće na svakih sat vremena, od 06,00 do 20,00 sati, sa autobuske stanice u Mladenovcu do Kovačevca, trasom preko Palanačkog puta, kroz donji deo Kovačevca, zaseoke Jankovići i Ristići, do centra Kovačevca, zatim oko crkve i nazad preko Bataševa do Mladenovca.

Osim ove gradske linije, Dejan Mikoletić, član Nadzornog odbora preduzeća „Lasta“, rekao je da se danas pokreće i linija Mladenovac – Šepšin – Dubona – Beograd.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da nova Gradska linija 6 ima veliki značaja za meštane Kovačevca.

– Veliki je značaj sa obzirom na fekvenciju i broj meštana Kovačevca. Inicijativa traje deset godina i zahvaljujući inicijativi odbornika iz MZ „Kovačevac“, Dragane Aleksendrić i Vlaste Glišića, uz pomoć gradske opštine Mladenovac, Saobraćajnog preduzeća „Lasta“ i Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda, uspeli smo da obezbedimo sredstva za ovu liniju i mislim da će građani Kovačevca biti zadovoljni.

altTo je povezivanje Palanačkog puta, donjeg dela Kovačevca, zaseoka Jankovići, Ristići sa centralnim delom Kovačevca, dakle linija će ići oko crkve i vraćati se drugom trasom na Bataševo. Time rešavamo prevoz meštana i dela Bataševa, oko Bataševačke ulice i stočne pijace – rekao Glišić i dodao da je ove godine planirana obnova zdravstvena ambulanta u Kovačevcu kao i realizacija projekata poboljšanja vodonsabdevanja i proširenja kanalizacione mreže.

Predsednik Saveta MZ „Kovačevac“, Slobodan Petrović rekao je da se novom linijom olakšava prevoz deci koja idu u donju i centralnu školu kao i radnicima koji su do sada imali samo dva polaska, ujutru u šest sati i popodne od pola četiri, dok je odbornik Skupštine gradske opštine Mladenovac, Vlasta Glišić rekao je da je ovim realizovana dugogodišnja inicijativa meštana Kovačevca.

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *