sreda , 24 априла 2024
Početna / Sport / Karate / Ćirić osvojio evropsko srebro

Ćirić osvojio evropsko srebro

Mladenovčanin Jovan Ćirić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u Sofiji.

Na 44. Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore (14-21 godina) koje se održalo u Sofiji od 17-19 februara takmičar Karate kluba „Mladenovac“, Jovan Ćirić branio je boje Srbije u kategoriji juniora borbe – 68kg. Ćirić je u konkurenciji 39 takmičara Evrope u šest mečeva izborio srebro. Na prvenstvu je učestvovalo rekordnih 50 zemalja sa preko hiljadu takmičara, a u Jovanovoj kategoriji nadmetalo se 39 boraca iz isto toliko država.

Na putu do srebra pobedio je u prvom kolu takmičara Kosova sa 1:0, u drugom Danca 8:0 koji je kasnije osvojio bronzu, u trećem Mađara 2:0, u četvrtfinalu neugodnog Engleza Listera 1:0 i u polufinalu odličnog Gok Sameda iz Turske, osvajača evropskih i svetskih medalja.

Karate klub „Mladenovac“ posle dužeg vremena dobio je još jednu evropsku medalju u juniorskoj konkurenciji. Poslednju je osvojila Jelena Milivojčević u Novom Sadu 2011. godine u konkurenciji mlađih seniorki borbe.

Odličan nastup imao je i drugi predstavnik mladenovačkog kluba, junior Miloš Radojević koji je zaustavljen u četvrtfinalu u meču u kome je do 2 sekunde pred kraj imao pobedu i plasman u polufinale što bi mu omogućilo dve šanse za medalje.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *