petak , 29 марта 2024
Početna / Sport / Ostali sportovi / Balkan pa evropa u areni

Balkan pa evropa u areni

Atletika je poslednjih decenija donela mnogo radosti i dobrih rezultata našoj zemlji, mnogi od njih su proslavili ime ove zemlje a danas je vreme da se mi upravo atletici i odužimo poručio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević prilikom otvaranja Balkanijade – atletskog prvenstva Balkana u dvorani.
– Poslednjih pet godina Grad Beograd je zajedno sa Vladom Republike Srbije i Atletskim savezom učinio mnogo kako bismo stvorili dobre uslove za razvoj atletike u našoj zemlji. Iako nismo najbogatija i najveća zemlja na ovaj način ćemo postaviti nove standarde kada su u pitanju velika atletska takmičenja. Na ovaj način stvaramo bolje uslove za naše aktuelne takmičare ali i novim mladim nadama ovog sporta – istakao je Nikodijević.
Predsednik Skupštine grada Beograda pozvao je Beograđane da isprate Balkansko prvenstvo i Evropsko atletsko i da budu dobri domaćini svim sportistima koji će posetiti naš grad.
Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović je rekao da je današnje takmičenje ujedno i generalna proba pred Evropsko koje nas očekuje od 3. do 5. marta.
– Čelnici Balkanske atletske federacije su veoma zadovoljni organizacijom tako da očekujemo da će i Evropsko prvenstvo biti organizovano na istom nivou. Danas u Areni učestvuje 17 zemalja, više od 2 stotine takmičara i svi oni će i ostati u Beogradu do početka Evropskog prvenstva. Evropsko prvenstvo će biti jedno od najvećih masovnih takmičenja koja su ikada održana u Srbiji. Učestvovaće oko 800 takmičara i blizu 650 akreditovanih novinara. Ovo je tehnološki i građevinski najkomlikovaniji projekat koji se ikada desio u Areni i Arena izgleda zaista impozantno – naglasio je Jevrosimović.
Sav prihod od prodaje karata sa današnjeg prvenstva ide u humanitarne svrhe, kao pomoć Dečjem odeljenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.
Događaju su prisustvovali i predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Кaramarinov i v.d. sekretara za sport i omladinu Slavko Gak.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *