subota , 25 марта 2023
Najnovije vesti
Početna / Turizam / Beograd grad turizma

Beograd grad turizma

Grad Beograd ulaže napore kako bi stvorio uslove da mladi ljudi rade i stvaraju, ali i da kroz svoje ideje i zarade, poručio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević na današnjoj Belgrade Tourism Conference na temu „Preduzetništvo u turizmu“ koja je organizovana na Beogradskom sajmu.
– Beograd ima sve veći broj turista godišnje, a to znači da moramo još više da radimo i bolje da se organizujemo. Važno je i da se stvaraju mogućnosti za nova radna mesta, za programe samozapošljavanja, za inicijative mladih. Moramo razviti još programa i iz dana u dan razvijati grad na kreativan način. To činimo tako što mladima dajemo šansu da se kreativno izraze u svom gradu – istakao je Petronijević.
Prema njegoim rečima, turisti u Beograd dolaze na nekoliko dana, a želja je da njihov boravak traje duže.
– Zbog toga mi i organizujemo veliki broj manifestacija, a ove godine ćemo se potruditi da imamo makar jedan festival više nego prošle godine. Upravo i pravimo program sa našim turističkim vodičma, želimo da oživimo Zemun, kao i ceo prostor oko Kalemegdana, Blok 70 i na tome aktivno radimo. Za 2018. godinu smo planirali oživljavanje beogradskih pećina, zapuštenog grada ispod Beograda. Potrudićemo se da budemo dostojni prtneri, da slušamo inicijative mladih i zajedno ih provodimo – zaključio je Petronijević.
Ova konferencija svake godine donosi nova znanja iz turizma, menadžmenta događaja, hotelijerstva, marketinga i internet marketinga, a namenjena je turističkoj industriji i mladima koji se obrazuju u voj sferi.
Događaj je organizovala Organizacija „Srbija za mlade“ uz podršku Grada Beograda.

Preporuka

Potera za alasima

Fudbaleri Karadjordja iz Topole sutra na svom terenu dočekuju ekipu Rudara iz Stamnice. Topolci su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *