petak , 21 jun 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Beograd i lukoil uredili dečiji kulturni centar

Beograd i lukoil uredili dečiji kulturni centar

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas svečanom otvaranju renovirane Velike sale Dečjeg kulturnog centra Beograda i tom prilikom naglasio da sve aktivnosti koje sprovodi Grad Beograd imaju za krajnji cilj ostavljanje boljeg i lepšeg grada generacijama koje dolaze.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i Dragica Nikolić, čija je fondacija takođe učestvovala u obnovi sale. Zahvaljujući Gradu Beogradu i kompaniji „Lukoil”, zamenjena su sedišta, renovirana bina i podne obloge, kao i rasveta i prateća tehnika.

Gradonačelnik je rekao da se po dečjim osmesima i odličnoj atmosferi može zaključiti da je renoviranje Velike sale DKCB-a pravi potez.

– Veliko mi je zadovoljstvo da budem ovde i podsetim vas da je do pre tri i po godine ova sala bila pomalo zapuštena. Sada su tu nova sedišta, novi podijum i rasveta, a sve to ima za cilj da se deca ovde osećaju prijatnije i da na taj način ulepšamo njihovo detinjstvo – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, renoviranje Velike sale je simbol svega što se radi u Beogradu, jer sve ima za cilj da se deci ostavi bolji i lepši Beograd. On je dodao da će renovirana sala nositi ime Donke Špiček, koja je život posvetila deci, njihovom odrastanju i obrazovanju.

– Radi se na novim mostovima, tunelima, gradi se Beograd na vodi, a sve to jednog dana ostaje našoj deci kojoj sada pokušavamo da obezbedimo lepše i bezbednije detinjstvo. Takođe, želimo da naša deca odrastaju, završavaju školovanje, ali i ostaju u svom gradu nakon toga. Nastavićemo tako da radimo, a posebno mi je drago što će ova sala poneti ime Donke Špiček i to je način da joj kažemo jedno veliko „hvala” za sve – dodao je gradonačelnik i zahvalio ministru Vladanu Vukosavljeviću, Dragici Nikolić, kao i svima koji su dali doprinos renoviranju Velike sale DKCB-a.

Pesme sa „Dečjeg beogradskog proleća”, koje je obnovljeno posle više od 20 godina u aprilu prošle godine, izvodili su Leontina Vukomanović, Slobodan Boda Ninković, Nevena Božović i Bojana Stamenov.

Preporuka

Vidovdanski turnir u Stojniku, start u subotu

Tradicionalni Vidovdanski turnir u malom fudbalu u Stojniku, počeće u subotu 22. juna. Prijavljivanje ekipa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *