utorak , 27 фебруара 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Beograd za unapredjenje prava deteta

Beograd za unapredjenje prava deteta

Savet za prava deteta Grada Beograda održao je danas sednicu u Starom dvoru, kojoj je predsedavao gradonačelnik Siniša Mali. On je  istakao da su usvojene dve važne odluke.

– Usvojen je plan rada za ovu godinu u okviru koga je predviđen dodatni broj aktivnosti u cilju unapređenja položaja i prava dece u našem gradu. Takođe je usvojen Akcioni plan razvoja i unapređenja predškolskog obrazovanja u Beogradu do 2021. godine, u okviru koga je i predviđeno proširenje kapaciteta i izgradnja novih vrtića, kao i unapređenje kvaliteta nastave i rada sa decom – precizirao je gradonačelnik.

On je rekao da je za unapređenje kvaliteta nastave za predškolce, pored veće angažovanosti vaspitača, potrebno i veće uključenje roditelja, kao i u čitav proces uključivanja dece iz osetljivih grupa i socijalno ugroženih porodica.

– Nadamo se da će u naredne četiri godine umnogome da se unapredi proces odrastanja i obrazovanja naših mališana u beogradskim vrtićima – istakao je Mali, uz podsećanje da je Beograd prva lokalna samouprava koja je usvojila ovakav akcioni plan.

Direktorka Predškolske ustanove „Čukarica” Biljana Gajić dodala je da usvojeni akcioni plan treba da podigne nivo kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja dece u glavnom gradu. U izradi akcionog plana prvi put su bili uključeni i praktičari davanjem različitih sugestija. A cilj je veće uvažavanje različitih potreba dece i porodice, kao i unapređenje kvaliteta i profesionalnih kompetencija samih zaposlenih, ukazala je Gajić za Beoinfo.

Sastanku je prisustvovala Nataša Stanisavljević, vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

Preporuka

OFK Mladenovac – Karadjordje 1:1

U generalnoj probi pred nastavak prvenstvenog takmičenja u okviru Beogradske zone, fudbaleri OFK Mladenovca su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *