petak , 19 jul 2024
Početna / Ostalo / Parking i za porodilišta

Parking i za porodilišta

Javno komunalno preduzeće „Parking servis” od 20. marta pokreće novu akciju „Bebi parking mesto”, u okviru koje će se prikupljati novac od naplate parkiranja sa po tri posebno obeležena parking mesta ispred svakog od porodilišta, koja se nalaze u zoniranom području grada. Cilj akcije je da „Parking servis” od prikupljenih novčanih sredstava obezbedi neophodnu opremu za potrebe porodilišta.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da preduzeće ovakvim društveno odgovornim akcijama učestvuje u poboljšanju uslova za rad svih institucija u kojima borave najmlađi.

– Posle velikog uspeha akcije „Đačko parking mesto”, u okviru koje smo donirali nastavna sredstva školama, odlučili smo da sličnu akciju sprovedemo kako bismo pomogli i porodilištima. Tokom januara smo imali sastanke sa svim direktorima bolnica, na čiju inicijativu se akcija i pokreće. „Parking servis” je pribavio sve neophodne saglasnosti resornog Sekretarijata za saobraćaj i uz podršku predsednice opštine Savski venac Irene Vujović, na čijem području se nalazi većina beogradskih porodilišta, sada počinjemo obeležavanje ukupno devet „bebi” parking mesta. Prihod ostvaren po započetom času parkiranja, prikupljen na godišnjem nivou, „Parking servis” će iskoristiti za kupovinu neophodne opreme za porodilišta. Nadam se da ćemo ovom akcijom pomoći da se poboljšaju uslovi u zdravstvenim ustanovama – rekao je  Andrija Čupković.

Po tri „bebi” parking mesta nalaze se ispred GAK „Narodni front”, Instituta za ginekologiju i akušerstvo i KBC „Zvezdara”. Ova parking mesta biće obeležena tablom s natpisom i simboličnom slikom, u vidu nalepnice na saobraćajnom znaku ispod znaka „P” za parkiranje. Za obeležena „Bebi parking mesta” važiće režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi. Donacija će biti uručena prodilištima sledeće godine u ovo vreme, u vrednosti ukupnog prihoda prikupljenog od naplate parkiranja sa tri parking mesta, za svako porodilište pojedinačno.
„Parking servis” podseća da već sprovodi sličnu akciju „Đačko parking mesto”, koja je podrazumevala obeležavanje 26 „đačkih” parking mesta u blizini osnovnih škola u zoniranom području grada. Za obeležena „đačka” parking mesta takođe važi režim parkiranja zone u kojoj se konkretno parking mesto nalazi, a prosečni prihod ostvaren po započetom času parkiranja, prikupljen na ovaj način, u toku prošle godine iskorišćen je za kupovinu nastavnih sredstava za škole. Akcija je nastavljena i u novoj 2016/2017. školskoj godini.

Preporuka

Finale turnira u Stojniku, slavlje ekipe iz Topole

Ekipa Kafana litar jedan je pobednik turnira u malom fudbalu u Stojniku, koja je u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *