petak , 19 априла 2024
Početna / Ostalo / Turistima Beograd kao na dlanu
infom.rs

Turistima Beograd kao na dlanu

Krajem marta u Beogradu će početi postavljanje novih info-tabli koje će turistima iz svih krajeva sveta omogućiti lakše i praktičnije snalaženje po gradu, a do kraja ove godine taj broj bi trebalo da bude 150.
– Razvili smo jedinstven dizajn i sistem putokaza koji će da integrišu načine na koji ljudi percipiraju grad. Cilj ovog projekta je podržavanje nove hijerarhije učesnika u saobraćaju, gde je pešak na vrhu lestvice. Kroz ovaj sistem prikazuje se šta je sve moguće obići u gradu u vremenskom intervalu od pet minuta, čime se povećava intenzitet pešačkog kretanja, a smanjuje korišćenje privatnog automobila. Time pratimo aktuelne prakse u svetskim metropolama poput NJujorka, Moskve, Londona – izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali za „Blic”.
Table će, osim na srpskom i engleskom, biti ispisane i na kineskom i ruskom jeziku.
– Kao što smo i obećali, na novim tablama će biti i ruski i kineski jezik. Očekujemo veliki broj turista iz ovih zemalja, tako da je važno da im Beograd na ovaj način bude na usluzi – rekao je Mali.
Narednih dana žitelji prestonice će na aplikaciji „Beograđani” moći da glasaju za jednu od pet varijanti novih tabli, tačnije za boju gornjeg dela, i odluče se između crvene, žute, crne, zelene i roze.
– Želimo da uključimo građane kako bismo zajedno kreirali lepši grad – zaključio je gradonačelnik.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *