četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Turizam / Beograd očekuje kineske turiste

Beograd očekuje kineske turiste

Na forumu Svetske federacije gradova u turizmu u Berlinu, na kom je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović bio jedan od učesnika u panelu, istaknuto je da se Beograd sprema za kineske turiste koji čine najveći udeo u strukturi ukupnog prometa od turizma u svetu, imajući u vidu da su u 2015. potrošili 292 milijarde evra na putovanja.

Popović je izneo podatke o dosadašnjim aktivnostima u otvaranju kineskog tržišta za Beograd, poput ukidanja viznog režima i uvođenja direktnog leta na liniji Beograd–Peking najavljenom za 2017. godinu, koji će Beograd učiniti centralnom destinacijom i za kružne ture po Balkanu.

– Beograd je od 2015. godine član Svetske federacije gradova u turizmu čije je sedište u Pekingu, i od tada smo učestvovali na brojnim profesionalnim događajima kako bismo prikupili potrebna znanja o preduslovima za otvaranje ovog turističkog tržišta za Beograd. U 2016. Godini, broj kineskih turista u srpskoj prestonici je za 42 odsto veći nego prethodne godine, ukupno oko 15.000, a u narednom periodu će taj broj biti daleko veći – istakao je Popović.

Izloživši presek dosadašnjih rezultata postignutih za turizam Beograda, Miodrag Popović je na ovom prestižnom skupu najavio i aktuelnosti u turističkoj ponudi Beograda u ovoj sezoni, naglašavajući da je Beograd i dalje jedan od svega nekoliko gradova u Evropi koji beleži dvocifren porast u broju inostranih gostiju.

Forum Svetske federacije gradova u turizmu se održava u okviru Međunarodnog sajma turizma u Berlinu i ove godine se bavi temom globalnih trendova i uticaja turizma na svetsku ekonomiju.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *