utorak , 23 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Milano, Njujork i Beč u Beogradu
Balet Britanske Kolumbije

Milano, Njujork i Beč u Beogradu

Prvi put u Beogradu, zbog velikog interesovanja domaće i strane publike za programe Festivala umetničke igre, Grad Beograd, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, organizuje prenos uživo na Trgu republike, saopštio je TOB.
U petak, 24. marta, publika će u realnom vremenu pratiti izvođenje baleta Britanske Kolumbije iz Vankuvera u „Sava centru”, kojim će 14. izdanje Beogradskog festivala igre biti otvoreno. Publika će imati priliku da oseti i deo atmosfere iz „Sava centra” pre početka predstave i za vreme pauza tokom izvođenja dva komada ove renomirane baletske kompanije.
Po ugledu na svetske prestonice, pre svega na Milano, Njujork i Beč, gde postoji dobra praksa prenosa operskih i baletskih predstava na ekranima koji su postavljeni na zgradama najpoznatijih teatara, Beograd prvi put nudi svojim stanovnicima i gostima besplatan prenos otvaranja jedne važne manifestacije kulture, ali i gostovanja baletske kompanije za čiji nastup vlada veliko interesovanje.
Pod sloganom „Velika igra”, od 24. marta do 11. aprila, beogradskoj publici će se predstaviti ukupno 15 kompanija iz 10 zemalja, sa 23 koreografska komada. Deo manifestacije je i gostovanje predstave „Brodski/Barišnjikov” u režiji Alvisa Haramanisa i izvođenju slavnog Mihaila Barišnjikova. Beogradski festival igre je od osnivanja predstavio više od tri stotine radova poznatih koreografa, dok poslednjih godina svako izdanje prati oko 23.000 gledalaca i 120 akreditovanih novinara iz zemlje i inostranstva.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *