četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Ministar u poseti Sopotu

Ministar u poseti Sopotu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, zajedno sa predsednikom gradske opštine Sopot Živoradom Milosavljevićem, posetio je gazdinstvo Milana Markovića iz Malog Požarevca. Porodica Marković se bavi voćarstvom, a od 1980. godine imaju farmu koka nosilja sa oko 4300 koka.

Prilikom posete ministar je rekao da će u narednom periodu pokušati da reši pitanje poljoprivrednih penzija koje tišti mnoge poljoprivrednike, kao i da se stvori dovoljna količina sredstava za podsticaj za male i srednje poljoprivredne proizvođače.

Ministar je u razgovoru sa prisutnim poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije gradske opštine Sopot, Slobodanom Sarićem iz Dučine, Darkom Jovanićem, Goranom Marinkovićem iz Nemenikuća, Brankom Savkovićem iz Slatine, Dobricom Radić i Draganom Simić iz Malog Požarevca, naglasio i da je agrarni budžet povećan za skoro 10%, te da je najveći deo tog novca usmeren na subvencije i investicije.

Poseta ministra Nedimovića opštini Sopot je jako važna zbog daljeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i učestvovanja na tržištu, s obzirom da se veliki broj domaćinstava ozbiljno bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Pored onih koji se već dugo bave ratarstvo, stočarstvom, povrtarstvom i voćarstvom (jabuka, breskva, šljiva i kajsija),pojavljuje se i sve više onih koji na našoj opštini dižu zasade kultura koje do sada nisu bile zastupljene kao što su malina, borovnica, aronija i lešnik.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *