subota , 20 априла 2024
Početna / Ostalo / Izbegličkim porodicama dva miliona eura

Izbegličkim porodicama dva miliona eura

Konačna lista sa 303 izbegličke porodice koje su dobile pakete građevinskog materijala čija je vrednost oko dva miliona evra, a u okviru potprojekta 3 Regionalnog stambenog programa koji sprovodi Grad Beograd, objavljena je danas. Vrednost ovog potprojekta premašuje 16 miliona evra, od čega grad učestvuje sa preko pet miliona evra, a donacija iznosi skoro 11 miliona evra.

– Na ovaj način biće stambeno zbrinuto skoro 1.000 izbegličkih porodica. Osim paketa građevinskog materijala, koji će biti dodeljen za više od 300 porodica, 69 porodica je ispunilo uslove za otkup seoske kuće, od čega se većina njih već uselila, a 49 porodica je dobilo montažne kuće. Osim toga, biće dodeljeno 235 stambenih jedinica u zakup na šest meseci sa mogućnošću kupovine, za šta je Grad Beograd obezbedio lokaciju u Ovči. Ovaj projekat je veoma važan jer trajno rešava stambeno pitanje izbegličkih porodica u Beogradu – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je dodao da je treći talas Regionalnog stambenog projekta namenjen isključivo gradu Beogradu i da je ovo način da se sistemski reši zbrinjavanje izbeglica koje više od 20 godina čekaju krov nad glavom. Maksimalna vrednost paketa građevinskog materijala iznosi 9.000 evra po korisniku.

Za navedeni potprojekat Grad Beograd je 2015. godine potpisao ugovor sa Komesarijatom za izbeglice i migracije RS i „JUP Istraživanje i razvoj” d.o.o. Beograd.

Takođe, u okviru potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, Grad Beograd realizuje dodelu 270 stambenih jedinica u zakup na šest meseci sa mogućnošću kupovine. Grad je obezbedio lokaciju za izgradnju navedenih stambenih jedinica u naselju Kamendin u opštini Zemun. Vrednost potprojekta 5 iznosi 10 miliona evra, od čega grad učestvuje sa preko tri miliona evra.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *