subota , 20 априла 2024
Početna / Privreda / Otvoren centar jaki mladi

Otvoren centar jaki mladi

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević prisustvovao je danas otvaranju Karijernog centra za mlade u riziku „Jaki mladi” u organizaciji „SOS Dečija sela Srbija”.

On je istakao da je Grad Beograd spreman da sarađuje sa mladim preduzetnicima i pozvao ih da daju svoje sugestije i primedbe o budućoj saradnji. Petronijević je, takođe, pozvao mlade da unapređuju svoje znanje kako bi sutra pomogli sebi, ali i otvaranju novih radnih mesta.

– Grad Beograd organizovao je takmičenje „Najbolja preduzetnička ideja”. Prijave su do 20. marta, ali će taj rok biti produžen, zbog čega pozivam mlade iz Karijernog centra da se pridruže akciji i pošalju svoje predloge za pokretanje posla. Obuka će se održati u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari, nadziraće je privatni preduzetnici, a finale će biti u Starom dvoru. Autori najboljih preduzetničkih ideja biće oslobođeni plaćanja kirije naredne dve godine – najavio je Petronijević.
Direktorka organizacije „SOS Dečija sela Srbija” Vesna Mraković Jokanović zahvalila je Gradu Beogradu i drugim partnerima na podršci.

– Suština ovog programa je da se u naredne tri godine zaposli 300 mladih ljudi koji nisu imali sreću da odrastaju u svojim biološkim porodicama – navela je Mraković Jokanović i dodala da su ciljevi obuke dokvalifikacija, prekvalifikacija, kao i samoorganizovanje mladih.

Ona je zahvalila Petronijeviću, koji je preko Saveta za zapošljavanje Grada Beograda obezbedio prostor za Karijerni centar u Bulevaru kralja Aleksandra 251.

Otvaranje centra podržao je „Naled”, koji će polaznicima obuke omogućiti praksu u nekoj od društveno odgovornih kompanija ili u javnom sektoru. Nacionalna služba za zapošljavanje je, takođe, preko programa zapošljavanja, jedan od socijalnih partnera korisnicima Karijernog centra mladih.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *