četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Vesti / Obeležen dan socijale

Obeležen dan socijale

Povodom Međunarodnog dana socijalnog rada, v.d. gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i resorni ministar Aleksandar Vulin posetili su Gradski centar za socijalni rad u Zemunu. Događaju je prisustvovao i predsednik ove opštine Dejan Matić. Saradnja grada i republike u oblasti socijalne zaštite nikad nije bila na boljem nivou, ocenila je tom prilikom Nataša Stanisavljević.

– Svi zajedno trudimo se da rešavamo što više problema u ovoj oblasti. Grad Beograd mnogo ulaže u usluge socijalne zaštite, kao i u ostvarivanje prava koja su proširena u proteklom periodu, ali i u obnavljanje objekata. Zahvaljujući ministarstvu, prošle godine u dvanaest odeljenja Gradskog centra obnovljene su i kompletno opremljene kontrolisane sobe za viđanje dece – navela je Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da u zemunskom centru ima 52 zaposlena, dok u čitavom gradskom centru ima oko pet stotina radnika, koji brinu o sto jednoj hiljadi korisnika.

Zaposlenima su svakako potrebni bolji uslovi rada, dodala je Nataša Stanisavljević, i ocenila da je Centar za socijalni rad „osnovna ćelija socijalne zaštite u društvu” i prvo mesto gde svi traže pomoć.

– Zbog zaposlenih jednako kao i zbog korisnika, grad će zajedno sa ministarstvom nastaviti da poboljšava uslove rada u ovim ustanovama – istakla je v.d. gradskog sekretara za socijalnu zaštitu.

U Zemunu će biti izgrađen novi objekat centra za socijalni rad, najavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, dodajući da država vodi računa o svima kojima je pomoć potrebna, te da nijedno socijalno davanje ne kasni niti je umanjeno.

Ministarstvo je u saradnji s gradom i gradskom opštinom Zemun obezbedilo sredstva da se loš, zastareo i nezdrav objekat od azbesta ukloni, te da zaspoleni više ne rizikuju svoje zdravlje, ali i da se korisnici osećaju dostojanstveno.

On je čestitao današnji dan socijalnim radnicima i svima koji rade u ovom sistemu, navodeći da ima oko 14.000 zaposlenih koji brinu o oko 700.000 korisnika.

Dejan Matić je rekao da zemunska opština sprovodi jedinstvenu politiku s gradom i republikom, te da je mnogo puta do sada dokazala da vodi računa o svakom sugrađaninu. Uloga lokalne samouprave jeste da najpre sagleda sve probleme građana, te da ih potom zajedno sa višim instancama i rešava.

Odeljenje Zemun je jedno od sedamnaest opštinskih odeljenja i ima oko devet i po hiljada korisnika, a najveći broj njih su socijalno-materijalno ugroženi.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *