petak , 29 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Za još 18 mladih sredstva iz fondacije

Za još 18 mladih sredstva iz fondacije

Odlukom Ministarstva finansija, Fondaciji za mlade talente Grada Beograda, koja je osnovana na inicijativu gradskog menadžera Gorana Vesića, vraćeno je 3.120.491,65 dinara od prvobitno uplaćenog poreza na dohodak, čime je omogućeno da još 18 kandidata koji su konkurisali za sredstva fondacije dobiju traženi iznos. Kako je precizirala zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, u skladu sa odlukom Ministarstva finansija, a na osnovu Zakona o porezu na imovinu, sva fizička lica koja su dobila sredstva u iznosu od preko 100.000 dinara predmet su oporezivanja porezom na nasleđe i poklon, u iznosu od 2,5 odsto. U skladu sa tim, Upravni odbor Fondacije za mlade talente Grada Beograda doneo je odluku o raspodeli preostalih novčanih sredstava dobijenih na osnovu povraćaja poreza.

– Nastavlja se politika fondacije, a to je briga o mladim talentima prestonice. Ministarstvo je prepoznalo naš trud, rad i želju da uspemo da buduće muzičare, naučnike, sportiste i ostalu nadarenu decu izvedemo na pravi put. Zahvaljujući fondaciji, preostalih 18 talenata dobiće potrebna sredstva za neophodnu opremu, i to samo znači da smo ispunili poverenje Grada Beograda – istakla je Andrea Radulović.

Konkurs o raspodeli sredstava srednjoškolcima, na kojem je pored 51 deteta, na osnovu povraćaja poreza sredstva dobilo još 18 mladih, uspešno je okončan.

– Planiramo i u ovoj godini raspisivanje novog konkursa, što samo znači da je fondacija pravi primer gradske organizacije koja besprekorno funkcioniše i koja će se truditi da i nadalje neguje i čuva mlade i nadarene ljude Beograda. Imamo jasan cilj, a to je da brigom o mladima brinemo o našoj budućnosti – izjavila je Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine Beograda.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *