petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Na listi čekanja 8280 mališana

Na listi čekanja 8280 mališana

 

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak sastao se danas s direktorima svih predškolskih ustanova u Beogradu, s kojima je razgovarao o predstojećem upisu dece u vrtiće. On je čelne ljude 17 predškolskih ustanova pozvao na efikasan, transparentan i pravedan upis dece u vrtiće u radnoj 2017/2018. godini.

– Naš najveći problem jeste nedovoljno mesta u vrtićima. Hajde da zajedno pokušamo da povećamo broj ovih mesta i da upis jednom ne bude traumatičan za roditelje – poručio je Gak na sastanku u zgradi Gradske uprave.

Konačan broj slobodnih mesta u vrtićima u Beogradu za radnu 2017/2018. godinu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu će imati u petak. To je rok do kada se predškolske ustanove moraju pojedinačno izjasniti o broju slobodnih mesta sa kojima raspolažu.

Prema podacima iz januara, beogradski vrtići moći će da prime oko 7.000 mališana, od čega oko 5.000 u jaslama i oko 2.000 u vrtićima. Na listi čekanja trenutno se nalazi 8.280 mališana – 4.902 sa prioritetom i 3.378 bez prioriteta. Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici i deca čija su braća ili sestre upisani u isti vrtić.

Upis dece za mesta u predškolskim ustanovama ove godine trajaće od 8. do 19. maja. Zahtevi mogu da se podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama. Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *