petak , 29 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Opštinama novi vrtići

Opštinama novi vrtići

 

Gradski menadžer Goran Vesić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, članica Gradskog veća Tanja Popović i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovali su danas svečanom otvaranju Prolećne vašarijade vrtića „Ježurko” u Borči.

Vesić je rekao da je to primer ustanove koja dobro radi i dobro izgleda, ali i da je to jedan od načina da deca uče da budu deo društva i da budu solidarna.

– Projekat iz kredita Svetske banke vredan 47 miliona evra namenjen je za izgradnju novih i rekonstrukciju i dogradnju postojećih vrtića, a Grad Beograd je spreman da u tome učestvuje. Beograd čini 40 odsto bruto društvenog proizvoda, imamo najveći pritisak dece i izaći ćemo sa projektima, konkurisaćemo i očekujemo da jedan deo tog novca ostane ovde. Nadam se da će većina naših opština kroz taj kredit uspeti da dobije makar još jednu ustanovu ili dogradnju kako bismo smanjili pritisak dece koja čekaju na mesto u vrtićima – objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, događaj koji je organizovan u vrtiću „Ježurko” podstiče decu da nešto rade sama i da učestvuju u humanitarnim akcijama. Ovde je danas sve lepo organizovano, naveo je gradski menadžer i dodao da je to podsticaj i ostalim ustanovama da organizuju slične manifestacije.
Ministar Šarčević je rekao da u svakoj predškolskoj ustanovi na teritoriji Beograda koju je posetio vlada red, harmonija i posvećenost poslu, što ga, kako je naveo, posebno raduje.

– Potpisan je kredit od 50 miliona dolara Svetske banke, koji se pripremao dve godine, sada se realizuje i on će omogućiti izgradnju novih, adaptaciju postojećih objekata ili neke druge modele, a na Paliluli postoje mogućnosti za nadgradnju objekata – naglasio je ministar.

Mališani su gostima priredili prigodan program, nakon čega su zainteresovani mogli da pazare zanimljive sitnice koje su pravila deca i njihovi vaspitači.
Izvor: Beoinfo

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *