četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Beograd poklanja 25 miliona Crvenom krstu

Beograd poklanja 25 miliona Crvenom krstu

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će rebalansom budžeta na sledećoj sednici gradske skupštine biti izdvojeno 25 miliona dinara za Crveni krst Beograda, kako bi se na ovaj način omogućila snažnija i bolja podrška građanima kojima je to najpotrebnije.

– S obzirom na važnost posla koji obavlja ova organizacija, mislim da je bilo veoma bitno da im na ovaj način pružimo podršku kako bi dalje mogli da usmere svoje delovanje na one kojima je to najpotrebnije. To će pre svega biti delovanje kao odgovor na vanredne situacije, ali i sprovođenje raznih obuka u pružanji prve pomoći, koje će se prvenstveno odnositi na decu i mlade. Mislim da je važno da se na ovaj način pruži podrška pre svega najmlađim Beograđanima – istakao je Mali.

Sekretar Crvenog krsta Beograda Ivana Dašić istakla je da je ova podrška grada od velikog značaja za tu organizaciju.

– Crveni krst Beograda izražava veliku zahvalnost gradonačelniku  i Gradskoj upravi na odluci da iznosom od 25 miliona dinara podrži dalje delovanje Crvenog krsta u javnim ovlašćenjima na teritoriji Beograda do kraja 2017. godine. Crveni krst će opredeljena sredstva  usmeriti u  aktivnosti pripreme za nesreće i jačanje zajednice u odgovoru na nesreće, obuku u znanjima i veštinama u laičkoj prvoj pomoći za građane Beograda, intenziviraće rad na motivaciji dobrovoljnih davalaca krvi, kao i u oblasti zdravstvene prevencije – rekla je Ivana Dašić.

Ona je dodala da će, zahvaljujući ovakvoj podršci grada,  Crveni krst moći da pruži još snažniju podršku građanima Beograda i da stvori  širu osnovu za volonterski rad  u programima i aktivnostima usmerenim na dobrobit građana Beograda, bilo da je u pitanju konkretna pomoć ili sticanje životno korisnih znanja.

Crveni krst u Beogradu čine gradska i 17 opštinskih organizacija Crvenog krsta u čijim aktivnostima učestvuje  preko  9.000  edukovanih volontera čije angažovanje multiplikuje i kvalitativno obogaćuje delovanje ove organizacije (ukupno 59 profesionalaca volontere motiviše, usmerava, koordinira, prati i vrednuje njihov rad).
Izvor: Beoifno

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *