petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Prvi put i školski autobusi

Prvi put i školski autobusi

 

Gradonačelnik Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor GSP „Beograd” Željko Milković prisustvovali su danas ispred Starog dvora primopredaji osam novih školskih autobusa za prevoz učenika i predškolske dece.

Gradonačelnik je istakao da su prvi put u istoriji GSP – a nabavljeni školski autobusi za prevoz dece. Reč je o prvih osam, dok se do polovine jula očekuje još četiri autobusa koji će biti na raspolaganju deci školskog i predškolskog uzrasta od 1. septembra, precizirao je Mali.

–Ovo su najbezbednija vozila u floti GSP-a, koja će se u saradnji sa opštinama koristiti za decu koja duže putuju do škole, ali i za ekskurzije, aktivnosti dece u predškolskim ustanovama i dece sa posebnim potrebama. A sve sa ciljem da naši mališani imaju siguran i kvalitetan prevoz – naveo je gradonačelnik.

On je ukazao da je ovo veliki iskorak za GSP, jedna nova stranica i istoriji tog preduzeća, a kao rezultat strategije Grada Beograda da se povećava ukupan kvalitet saobraćaja u prestonici.

–U protekle dve godine nabavljeno je 65 novih autobusa, sada i 12 školskih. Do kraja godine na beogradske ulice stiže i 30 novih, zglobnih autobusa čime pokazujemo da jasnom strategijom poboljšavamo kvalitet saobraćaja u našem gradu, i od koje nećemo odustati – najavio je Mali i dodao da su novi autobusi proizvod domaćeg proizvođača iz Novog Sada, čime Grad Beograd podstiče razvoj domaće privrede.

Mali  je podsetio da se u Beogradu svaki dan poboljšava život građana, najavivši za sutra otvaranje nove pristupne saobraćajnice od Tošinog bunara do Mosta na Adi.

Milković je dodao da je nabavka 12 novih školskih autobusa dokaz da se u GSP „Beograd” radi savesno uz konstantno smanjenje troškova i povećanje proizvodne aktivnosti. On je pojasnio da će se ovi školski autobusi do početka nove školske godine koristiti za ekskurzije i druge aktivnosti, a od 1. septembra će biti korišćeni u punom kapacitetu za prevoz dece od njihovih domova do škola i nazad.

–Važno je napomenuti da sva sedišta imaju bezbedonosne pojaseve, da se ulazi samo na prednja vrata, ali da postoje i bezbedonosna vrata u zadnjem delu vozila. Sva vozila su klimatizovana što samo ukazuje da povećavamo nivo usluge i bezbednosti za našu decu – ukazao je Milković.

Direktor Feniks busa, proizvođača 12 novih đačkih autobusa, Dejan Divljak izrazio je zadovoljstvo jer su se prvi autobusi pojavili na ulicama Beograda, kao i očekivanje da će autobusi zadovoljiti građane, a pre svih mališane srpske prestonice. On je dodao da će preostala četiri školska autobusa biti isporučena GSP-u do sredine jula, kako je i definisano ugovorom.

Gradski čelnici su se, posle primopredaje osam novih školskih autobusa, provozali sa mališanima do Studentskog trga, gde su ih počastili sladoledom.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *