petak , 26 априла 2024
Početna / Vesti / OKO daje podršku romskoj deci

OKO daje podršku romskoj deci

 

Centar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti “OKO” započeo je realizaciju projekta “Podrška romskoj deci u Mladenovcu” pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Program obuhvata sve aspekte razvoja dece: fizičko-senzorni razvoj, socijalno-emocionalni i duhovni razvoj, kognitivni; razvoj komunikacije i stvaralaštva.

Kroz organizovanje besplatnih poludnevnih aktivnosti i boravak dece u podsticajnom okruženju, predškolska deca će se usmeravati na uključivanje u redovan predškolski obrazovni sistem, dok će se osnovnoškolskoj deci pružati podrška u savladavanju gradiva, u adaptaciji na novu školsku sredinu, u izradi domaćih zadataka.

Tokom boravka na vaspitno-edukativnim aktivnostima deci će biti obezbeđen po jedan dnevni obrok (užina).

Na značaj realizacije ovog projekta predstavnici udruženja „OKO“, zajedno sa članovima veća Suzanom Vasić, Bogdanom Vuksanovićem i predstavnicima centra za socijalni rad, obilazili su romska naselja kako bi roditeljima ukazali na značaj pohađanja dnevnog boravka i olakšice koje će imati u toku budućeg školovanja.

Dnevni boravak se nalazi u ul. Crkvenoj br. 36, a za sve bliže informacije možete se obratiti članu veća Suzani Vasić, kontakt tel: 011/8241-610, 011/8241-617 ili predstavnicima centra 061/6442208.

 

Izvor: Mladenovac.rs

 

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *