četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Vesti / Prigradskim opštinama 125 kilometara

Prigradskim opštinama 125 kilometara

 

Prihodi u budžetu Grada Beograda veći su za oko tri milijarde dinara, a veći priliv novca rezultat je novog zapošljavanja i poreza na dohodak, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, pred početak sednice gradske skupštine. To je rezultat politike grada da se bori za svako novo radno mesto i za nove investicije, ocenio je Mali.

– Rebalans budžeta utvrđuje kako da se višak podeli, a nastojali smo da novac dobiju oni kojima je najpotrebniji. To su prevashodno porodilje, za koje je namenjena jednokratna pomoć grada u iznosu od 10.000 dinara, a takođe je obezbeđen i novac za dva nova dnevna boravka za decu sa smetnjama u razvoju, u Ovči i Sopotu. Sredstva se opredeljuju i za dva nova kluba za najstarije sugrađane. Osim socijalnih izdvajanja, oko 1,3 milijarde namenjene su za dečju zaštitu i obrazovanje, od čega pola za refundaciju troškova boravka u privatnim vrtićima. Ostatak je namenjen za rekonstrukciju i sređivanje osnovnih i srednjih škola i nabavku opreme – naveo je Mali.

Gradonačelnik je precizirao i da su dodatna sredstva izdvojena i za privredu, 30 miliona dinara za subvencije za poljoprivrednike, a u oblasti zdravstva za nove kombije za Hitnu pomoć, 15 miliona dinara za borbu protiv ambrozije, te pomoć za Crveni krst. Kad je reč o oblasti kulture, iz godine u godinu izdvaja se više novca, kazao je Mali, i dodao da se ono što se uštedi ili više zaradi, ulaže u one kojima je pomoć najpotrebnija.

– Za nekategorisane puteve predviđeno je 508 miliona dinara, čime će biti asfaltirano oko 125 kilometara do kraja godine. Borimo se da se kvaltet života podiže u svakoj lokalnoj samoupravi, te da ne pravimo razliku između centra i oboda grada. Veoma je važno što su u rebalansu predviđena sredstva u iznosu od 65 miliona dinara za završetak porodilišta u Lazarevcu – rekao je Siniša Mali.

Mali je podsetio da nijedan kredit nije uzet, kao i da ova gradska vlast ne funkcioniše poput prethodne, kada su zbog nerealnih prihoda smanjivani rashodi i ulaganja. Višak u budžetu je „zdrav” i rezultat je dobrog poslovanja i ušteda, ocenio je Mali.
Izvor: Beoinfo

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *