četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Gak zadovoljan izveštajem inspekcije

Gak zadovoljan izveštajem inspekcije

 

Po nalogu v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, prosvetna inspekcija ovog sekretarijata bila je u nenajavljenoj kontroli 11 privatnih predškolskih ustanova. Zatečeni nedostaci uglavnom su se odnosili na nepravilnosti u vođenju evidencije, dok većih nedostataka nije bilo, utvrdila je inspekcija.

Slavko Gak izjavio je danas da je zadovoljan izveštajem inspekcije te da će se ovakve akcije Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu nastaviti i ubuduće.

– Zbog dobre saradnje sa gradom sve više beogradske dece boravi u privatnim predškolskim ustanovama, ali ne smemo da dozvolimo da njihov obim posla ugrozi kvalitet, naročito imajući u vidu da uprkos refundaciji grada, roditelji ove vrtiće plaćaju uglavnom skuplje od državnih. Standardi moraju da se poštuju – rekao je Gak i najavio da će se do kraja leta sastati sa predstavnicima svih privatnih ustanova kako bi se standardizovalo radno vreme svih vrtića.

Gak je istakao da će ove radne godine Grad Beograd finansirati oko 3.000 novih mesta u privatnim vrtićima refundacijom do 80 odsto ekonomske cene vrtića, što iznosi 22.361,60 dinara po detetu.

Grad Beograd inače subvencioniše boravak 9.941 deteta u 167 privatnih predškolskih ustanova.

Preporuka

Lokalni izbori u Mladenovcu 02. juna

Konačno je završena saga oko lokalnih izbora u Srbiji. Danas je predsednica Skupštine Srbije, Ana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *