subota , 20 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Bitef krajem septembra

Bitef krajem septembra

 

Ovogodišnji Bitef, 51. po redu, održaće se od 22. do 30. septembra pod sloganom Epic Trip. Tim povodom danas je u Skupštini grada održana konferencija za novinare. Okupljenima su se obratili Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa, Ivana Dedić, pomoćnica ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije, Milan Lazović, zamenik sekretara Sekretarijata za kulturu, i Jasmina Nikolić, iz kompanije New Moment.

U devet dana trajanja festivala Beograd će postati prestonica svetskog pozorišta, a predstave koje će publika moći da pogleda u okviru  selekcije glavnog programa na ovogodišnjem festivalu dolaze iz Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Irana, Nemačke, Švajcarske i Srbije.

Predstava „Olimp: u slavu kulta tragedije – predstava od 24 sata”, proslavljenog belgijskog reditelja Jana Fabra, svečano će otvoriti Bitef 23. septembra u „Sava centru” u 18 časova. Prateći program, kao i svake godine, sadržaće razgovor sa autorima, Showcase, Bitef polifoniju, Bitef biblioteku, tribine, kao i mnogobrojne „after ten” žurke.

Festival su tradicionalno podržali Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja. Takođe, festivalu su tradicionalno pružili podršku Ambasada SR Nemačke u Beogradu i Gete institut, kao i Ambasada Švajcarske u Beogradu.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *