četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Spomen-bista Vuku Bojoviću

Spomen-bista Vuku Bojoviću

 

U Beo zoo-vrtu danas je otkrivena spomen-bista Vuku Bojoviću, dugogodišnjem direktoru ove ustanove. Spomenik je uradio akademski vajar Zoran Ivanović. Događaju je prisustvovala vršilac  dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić.

Direktor ove ustanove Srboljub Aleksić naglasio je da je njegov prethodnik obeležio period napretka i ekspanzije beogradskog vrta i učinio ga ovakvim kakav je danas.

– Vuk Bojović bio je moj direktor četiri godine. To je nemerljivo iskustvo, naročito u ovom poslu. Od njega sam naučio nebrojeno mnogo stvari o zoo-vrtu, ali i o životu. Vrt je jedno od najomiljenijih u Beogradu. To pokazuje sve veći broj posetilaca, a mi se trudimo da stalno uvodimo novine – rekao je Aleksić napomenuvši da se u podne otvara međunarodna izložba karikatura na temu kućnih ljubimaca pod pokroviteljstvom Beo zoo-vrta.

Predlog Društva srpskih domaćina da se podigne bista izglasan je u junu ove godine na sednici gradske skupštine. Svečanom otkrivanju biste prisustvovalo je mnoštvo prijatelja, poštovalaca i saradnika Vuka Bojovića, od kojih su mnogi nadahnuto govorili o svojim uspomenama na nekadašnjeg direktora.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *